Türkiye, dizileriyle devleri geride bıraktı! Dünyayı hayrete düşüren artış: Talep %184

Türk dizileri, ülkemizde olduğu kadar dünya çapında da izleyici kitlesinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Bu doğrultuda yapılan araştırma sonuçlarına göre Türkiye, dünyada en çok dizi ihraç eden 3.ülke sıralamasına girmeyi başardı.

Türkiye, dizileriyle devleri geride bıraktı! Dünyayı hayrete düşüren artış: Talep %184
Türkiye, dizileriyle devleri geride bıraktı! Dünyayı hayrete düşüren artış: Talep %184
GİRİŞ 27.02.2024 09:27 GÜNCELLEME 27.02.2024 09:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türk dizileri, dünyanın çeşitli ülkelerinde seyircilerin dikkatini ve ilgisini çekmeye hız kesmeden devam ediyor. Orta Doğu başta olmak üzere Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinde de büyük bir beğeniyle seyredilen ve çok geniş bir hayran kitlesine kavuşan Türk dizileri, The Economist dergisine konu oldu.

Gönül Dağı 128.bölüm fragmanı paylaşıldı mı? Heyecanı 2 katına çıkaracak bir haber var!Gönül Dağı 128.bölüm fragmanı paylaşıldı mı? Heyecanı 2 katına çıkaracak bir haber var!

The Economist'ten alınan habere göre, Türkiye dünyada en çok dizi ihraç eden 3.ülke olarak seçildi. Yine aynı verilere göre 2020-2023 arasında Türk dizilerine olan talep %184 artış gösterdiği bilgisine ulaşıldı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13.bölüm fragmanı: Tüyler ürperten sahne! Zulüm bitmiyorKudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13.bölüm fragmanı: Tüyler ürperten sahne! Zulüm bitmiyor

2023'de yeni Türk dizilerinin en büyük üç ithalatçısı ise İspanya, Suudi Arabistan ve Mısır oldu. İstanbul Ticaret Odası, Türkiye'nin televizyon ihracatının 2022'de 600 milyon dolara ulaştığını tahmin ediyor, bazı analistler satışlarının yakında milyarlara ulaşacağını öngörüyor.

DUBLAJ VE ALTYAZI ALTERNATİFİ SUNULUYOR!

Diğer ülkelerde yayınlanan diziler genelde dublajlı olarak yayınlanıyor. İspanyolca dublajın İspanya'da ve birçok Latin Amerika ülkesinde kullanılması izleyici için kolaylık sağlıyor. Lehçe veya Yunanca gibi diller için altyazılı seçeneği daha çok tercih ediliyor. Bu sayede izleyiciler Türkçe öğrenmeye bile başlıyor ve dublajlı yayını beklemek zorunda kalmıyor.

TÜRK DİZİLERİNE TALEP NEDEN BU KADAR FAZLA?

The Economist'e göre göz alıcı manzaralar, lüks kostümler, güzel ve yakışıklı oyunlar, Türk dizilerini çekici kılıyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    TV eşittir aptal kutusu
    Cevapla
  • Böyle işte. 2 ay önce Şikayet Et
    Çünkü tarihi gerçekler ve ahlaklı diziler de ondan demen gerek economist. Insanlar doğruyu ve aile gibi olmayı özlüyor. Batı gerçekten vahşi ve bu insanlar mutsuz ve kayıp ruhlarla dolu orası. Doğu da bunu değiştiriyor.
    Cevapla
  • nitekim 2 ay önce Şikayet Et
    resmen cinayet nesillerimizi tv sayesinde kaybettik şimdide sosyal medya nesillerimizi tarumar ediyor
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    20 yıldır televizyon yok..ölene kadarda almam inşallah..boş insanlar izler tv yi benim vaktim o kadar ucuz değil..
    Cevapla
  • Ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Günah diye izlemiyorsan bildiğin zır cahilsin nokta.
    Cevapla
  • Muhammet Karaağaç 2 ay önce Şikayet Et
    bizim din ve kültürümüze ait en ufak bir unsurun yer almadığı abidik kubidik gayri ahlaki yapımlar dünyanın 1 numarası olsa ne yazar ki abd sinema ile dünyaya kültürünü empoze etti bizim sinema ve diziler de abd kültürünü pekiştirmekten başka bir işe yaramıyor övünmeye gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Yıldızların altında tarihi yolculuk