Sanki Türkiye'ye muhalifler... KAAN uçtu onlar 'kör' oldu!

Dünyada 5'inci nesil savaş uçağı yapabilen ilk 5 ülke arasına giren Türkiye'nin milli gururu KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamlarken "muhalif" medya bu tarihi gelişmeyi okurlarından gizlemeye çalıştı.

GİRİŞ 22.02.2024 13:02 GÜNCELLEME 22.02.2024 15:25
Bu Habere 369 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN'da büyük gün bugün yaşandı. Milyonların havalanacağı günü beklediği Kaan, bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. KAAN, sabah saatlerinde Ankara'da gerçekleşen 13 dakikalık uçuş sonrası başarıyla tekrar üssüne döndü. 


Ancak KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi dünyanın büyük bir kesiminde olduğu gibi Türkiye'deki bazı kesimleri de memnun etmedi. Milli Muharip Uçak KAAN'ın üretimi esnasında türlü kara propagandayla üretimi sekteye uğratmak isteyenler, bugün de KAAN'ın havalanmasından gurur duyamadı.

2023 yılında düzenlenen lansman töreninde KAAN'ın kanopi ile uçak arasında bulunan kırmızı 'demir' parçasını 'vileda sapı' diyerek küçümseyen, paylaşılan parçalarını ise 'Kalorifer peteğine benziyor' diyerek aşağılayan muhalif medya unsurları bugün adeta 'şoka' girdi. Birçok muhalif medya organı, KAAN'ın ilk uçuşunu görmezden gelirken, bazıları ise çok önemli olmayan haberler için kullanılan küçük haber şeklinde yayın yaptı.

Devamındaki gün yayınlanan muhalif gazeteler de KAAN gelişmesini görmezden gelerek okurlarından sakladı.

BUNLAR HANGİ ÜLKENİN GAZETELERİ?

Muhalif kamuoyuna yön veren 7 gazete, yerli savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşuna dair birinci sayfadan hiçbir haber yayınlamadı. Muhalif 3 gazete ise KAAN’la ilgili tarihi haberi küçük puntolarla haberleştirdi.

KAAN’ın gökyüzüyle buluşmasıyla hiçbir önem atfetmeyen gazeteler şunlar:

  • Sözcü gazetesi

  • Cumhuriyet gazetesi

  • Birgün gazetesi

  • Evrensel gazetesi

  • Yeni Mesaj gazetesi

  • Yeni Asya gazetesi

  • Korkusuz gazetesi.

KAAN’ın uçuşunu küçücük puntolarla yayınlayan gazeteler şunlar:

  • Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete,

  • milliyetçi geçinen Yeniçağ,

  • Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a yakın Karar gazetesi

'KALORİFER PETEĞİ' CUMHURİYET GÖRMEZDEN GELDİ

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik ettiği tüm teknolojik gelişmelere karşı çıkan Cumhuriyet Gazetesi, 5 Kasım 2021'de TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in Kaan uçağının TFX parçasını paylaştığı fotoğrafla ilgili “Milli Muharip Uçağı'nın ilk parçası tartışma yarattı: Kalorifer peteği gibi duruyor” başlılığıyla haber yayınlayarak KAAN'ı karalamak istemişti. 

Aynı Cumhuriyet, bugün KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesini görmezden geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde Türkiye'yi dünya sahnesinde bir üst lige taşıyacak olan gelişmelerden biri olan KAAN'ın uçuşuna ilişkin hiçbir haber yayınlanmadı.

'KÖR' OLDULAR

KAAN'ın ilk uçuşunu görmeyen medya organları Cumhuriyet'le sınırlı kalmadı. Birgün, Evrensel ve  Oda Tv gibi muhalif medya organlarında da KAAN'la ilgili hiçbir habere yer verilmedi. 'Eleştirmek' adına hiçbir fırsatı kaçırmayan muhalif medya organları, gelişme anlamındaki bu büyük adım karşısında adeta 'kör' taklidi yaptı.

 

Sözcü Gazetesi ise Türkiye'nin bugünkü en önemli haberini üst manşetten küçük bir haber olarak okuyucularına duyurdu. Sözcü, haberinde "KAAN ilk kez semada" başlığını kullandı.

ALTAYLI 'HAYAL SATMAYIN' DEMİŞTİ

Fatih Altaylı, 14 Mayıs seçimlerinden önce KAAN'ı hedef alarak, "İnsanlara hayal satmayın" demişti. 

KAAN'ın pistte 'motor takılmış tekerlekle hareket ettiğini' ileri süren Altaylı, 'Motorla mı gidiyor, tekerleklerine motor mu koymuşlar onunla mı gidiyor. İnsanlara hayal satmayın. Büyük yalanlar söylemeyin.' ifadelerini kullanmıştı. Altaylı, söylediklerine ilişkin kendisine karşı tepki gösterenleri ise 'aptal' olarak nitelemişti.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 369
  • mete 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin muhalefeti türkiyenin bir numaralı düşmanıdır .siyasette olma amaçları iktidar olduklarında ülkeyi peşkeş çekip devleti yağmalyıp böldürtmektir .hainler genel seçimde bir masada toplandı .
    Cevapla
  • İsmet Topcu 5 ay önce Şikayet Et
    Canım ülkemin 1 asri heba oldu gitti. Bugün gururla seyrettiğimiz savunma sanayimiz maalesef içimizde vatanı satan hainler ve onları destekleyen güya gelişmiş firavun soyundan gelen ülkeler iş birliğiyle ülkemin yüz yılı heba olmuş.Ama gelecek olan gelmiş artık ,Türkiyeyi kimse tutamaz,ALLAH yar,yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkemin savaş uçağı sihi iha tiha füze sahibi ureteni olmasını kim istemez!!! Rum Ermeni ABD İsrail Fransa İngiltere Almanya ... İstemez. Ee bunlar kim artık siz karar verin. Türk olmadıkları hele müslüman hiç olmadıklarına eminim
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Muhalefetin saten ülke sevdası diye bı derdi yok ki en büyük hobileri doğruya yanlış yanlışa doğru onlar için
    Cevapla
  • fakirullah 5 ay önce Şikayet Et
    yunan medyasından farkları ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"