KAAN'ın ilk uçuşu Fransız basınında

Fransız medyası, milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu gündeme getirerek, Türk hava savunma sanayinin "büyük bir başarıya" imza attığını yazdı.

GİRİŞ 22.02.2024 12:35 GÜNCELLEME 22.02.2024 14:41
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Fransız medyası, milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu gündeme getirerek, Türk hava savunma sanayinin "büyük bir başarıya" imza attığını yazdı.

Askeri ve jeopolitik konular üzerine yayın yapan Opex 360 gazetesinin "5'inci nesil Türk muharip uçak KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi" başlıklı haberinde, KAAN'ın ilk uçuşunda 2 bin 440 metre irtifaya çıkarak saatte 425 kilometre hıza ulaştığı ve 13 dakika havada kaldığı aktarıldı.

KAAN'ın "yeni nesil silahlarla havadan havaya mücadele" için tasarlandığı belirtilen haberde, milli muharip uçağın ilk uçuşundan övgü ile bahsedildi.

Ayrıca, başarılı uçuşu ile birlikte KAAN'ın Türkiye'yi, ABD, Rusya ve Çin'in aralarında bulunduğu "5'inci nesil savaş uçağını tasarlayabilen ülkeler kulübüne" dahil ettiği vurgulandı.

TÜRK HAVACILIK ENDÜSTRİSİNİ ELİTLER ARASINA TAŞIDI

Savunma haberleri ve analizleri sitesi Meta Defense ise KAAN'ın ilk uçuşunu, "Türk muharip uçak KAAN havalanıyor ve Türk havacılık endüstrisini elitler arasına taşıyor" başlığı ile haberleştirdi.

Haberde, KAAN'ın başarılı uçuşu, Türkiye'nin hava savunma sanayisinin "büyük bir başarısı" olarak nitelendi.

KAAN'ın Türkiye için "gelecek vadeden bir ihracat pazarı" oluşturacağına işaret edilen haberde, 21 metre uzunluğunda ve 14 metre kanat açıklığına sahip uçağın teknik özelliklerine geniş yer verildi.

İtalyan basını, milli muharip uçak KAAN'ın, Türkiye'nin ürettiği ilk 5. nesil özellikteki uçak olduğunu vurguladı.

İTALYAN MEDYASINDA MANŞET

İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Il Messaggero, "Türkiye, Kaan'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdi" başlığıyla okuyucularına haberi duyurdu.

Haberde, projenin 2016'da doğduğu belirtilerek "Bu uçak, ülkenin savunma sanayisinin önde gelen projelerinden birini temsil ediyor." değerlendirmesi yapıldı.

KAAN için "Ankara'nın ortaya çıkardığı ilk 5. nesil savaş uçağı" denilen haberde, "Yüksek bir hava muharebe menzili, süpersonik hızda stratejik saldırı kapasitesi olan bu uçak, ulusal düzeyde üretilen akıllı mühimmatlarla silahlandırılacak." ifadesi yer aldı.

İtalyan ANSA ajansı da haberi, "Ankara, yerli savaş uçağını tanıttı" başlığıyla abonelerine aktardı.

KAAN ilk uçuşunu yaptı: Yunan basını son dakika geçtiKAAN ilk uçuşunu yaptı: Yunan basını son dakika geçti

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 52
  • Ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Insallah 6. nesil ucagimizida ucuracagiz.
    Cevapla
  • Levent 15 2 ay önce Şikayet Et
    KAAN bir UÇTU... BİRİLERİ YERİN YEDİ KAT DİBİNE GİRDİ! İNŞALLAH ORADAN HİÇ ÇIKMAZLAR!
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Bazı kesimler memnun olmadı heralde bizim gurur duyduğumuz başarı Avrupa’da yankı yaptı içtekiler çatladı bunlar kimin Ülkesinden anlayamadık merak etmesinler diğerleri yolda……
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Chpkk mutlu olmaz, olamaz.
    Cevapla
  • Emekli 2 ay önce Şikayet Et
    Sende yapta tekeri çöp arabası tekeri olsun. Mumsuz Ekrem.
    Cevapla
  • Taner 2 ay önce Şikayet Et
    Kim nederse desin.köküne kadar Atatürk çüyüm ve CHP liyim.ey ki kimdiyorsa Atatürk'ün istikbal göklerdedir ve ayrıca CHP liler iyi bir milliyetçiliğin ne oldugunu bilseler KAAN, milli gemi evet bu yapılanlara gurur duyuyorum .çünkü TÜRKÜM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye düşmanı senatör hakim karşısında!
İnsanlıktan çıkmış siyonist gruplar, Gazze'ye giden yardım tırlarını yağmaladı!