Mehmed: Fetihler Sultanı TRT1'de ortalığı kasıp kavurmaya geliyor! O görüntü damga vurdu

TRT1'de tarihi döneme ışık tutmaya hazırlanan ve izleyenleri zaman tünelinde yolculuğa çıkaracak olan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi 27 Şubat tarihinde ekran macerasına atılmaya hazırlanıyor.

GİRİŞ 27.02.2024 09:46 GÜNCELLEME 27.02.2024 11:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatını aydınlatacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi 27 Şubat Salı (yarın) akşamı ilk bölümüyle ekranlara geliyor.

Kızıl Goncalar 9.bölüm fragmanında Zeynep’ten geri dönüşü olmayan karar! Kaderi değişiyorKızıl Goncalar 9.bölüm fragmanında Zeynep’ten geri dönüşü olmayan karar! Kaderi değişiyor

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin’in, yönetmenliğini Şafak Bal’ın yaptığı “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin oyuncu kadrosunda; Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Seçkin Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimler bulunuyor.

Mehmed Fetihler Sultanı'nda Neler Yaşanacak?

Şehzade Alaaddin’in beklenmedik ölümüyle sarsılan Murad Han, Bursa’ya çekilir. Yerine oğlu Şehzade Mehmed geçer. Mehmed, Avrupalı devletler tarafından toy gözükse de, gerçekte durum farklıdır. Tahta çıkan Sultan Mehmed, ilk büyük mücadelesini Bizans’a sığınan ve destek alan Orhan’a karşı verecektir. Orhan, Mehmed’in genç ve toy olduğunu düşünerek onu alt etmek isterken, Mehmed tahtın sahibi olduğunu kanıtlamak için onunla mücadele etmektedir.

Sultan Mehmed’in aklında bir düş vardır: Konstantiniyye’yi fethetmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için vezirleri toplar. Ancak çevresindekiler Mehmed’in maksadını anlamazlar. Çandarlı'nın liderliğindeki bir grup, Konstantiniyye'nin alınmasının zor olduğunu düşünerek Mehmed'i ikna etmeye çalışır. Ancak Mehmed, diğerlerinden farklıdır ve kararlıdır. Hazırlıklara başlamalarını emreder.

Çandarlı, Yeniçerileri isyan etmeye teşvik eder ve başkentte kargaşa çıkar. Mehmed, ordusunu toplayarak isyancılarla mücadele etmek zorunda kalır. Mehmed’in ordusu ve asi Yeniçeriler karşı karşıya gelir. Mehmed, isyancıları öldürmeye kararlıdır, ancak Çandarlı'nın son hamlesi onu durdurur. Mehmed, babasının karşısında boyun eğer. Çandarlı bu mücadeleyi kazanırken, Mehmed kaybeder ve sürgüne gönderilir. Ancak Mehmed için her şey bitmemiştir. O, bir gün sultan olarak dönecektir.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • KÖTÜ MÜZİK 1 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir diziye, abartılı ve saçma sapan müzik koymak kimin aklına geldi acaba? Karşılıklı diyaloglarda bile fonda müzik, üstelik yüksek sesli. HAY SULTAN da TRT için yapıldı. İzleseydiniz en azından müziğin nasıl kullanıldığını görürdünüz.
    Cevapla
  • MALESEF 2 ay önce Şikayet Et
    Beklenen ilgiyi göremez. İlk bölüm fiyaskoydu. Abartılı ve yüksek sesli fon müziği de cabası.
    Cevapla
  • Zekeriya 2 ay önce Şikayet Et
    Hayret hala daha film işini öğrenemediler. Sinekkaydı traş ile 35-40 yaşındaki adam 20 yaşına geliyormuş. Bu saçmalığa gülmeye bile utanıyorum
    Cevapla
  • selim ileri 2 ay önce Şikayet Et
    Türkçe altyazılı arapça öntanıtımlı bir dizi. asla izlemeyi düşünmüyorum
    Cevapla
  • hasannn 2 ay önce Şikayet Et
    Başroldeki oyuncu sinekkaydı traşı ile fetih yapmış ...
    Cevapla
  • HHH 2 ay önce Şikayet Et
    Sen önce ismini doğru yazmayı öğren cahil ukala.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'