Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi 19.bölüm fragmanı: Savaşın fitili ateşlendi! Hodri meydan...

Nurettin Zengi'nin kurtarıldığı son bölümün ardından yayınlanan Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi 17.bölüm fragmanında savaşın ayak sesleri yükselmeye başladı.

GİRİŞ 26.03.2024 09:36 GÜNCELLEME 26.03.2024 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi 17.bölüm fragmanında 'Burası size mezar olacak demiştim, öldürün!' narası atılsa unuttukları bir şey vardır. Şartlar her ne olursa olsun Sultan Alparslan ile Nurettin Zengi'nin pes etmeye asla niyeti yoktur. Yeni bölüm fragmanında, bu kez onların gelmesine fırsat vermeden kendilerinin Gazze'de ve Kudüs'te olacaklarının altını çizen Nurettin Zengi ortalığı kasıp kavurdu. Bilindiği üzere Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi'nin geçtiğimiz bölümünde ağır yaralanan Nurettin Zengi ölümden dönmüştü ve Sultan Alparslan tarafından sağ salim kurtarılmıştı.

Kızıl Goncalar 13.bölüm fragmanı: Meryem'in durumu kötü! Başına gelenler tüyler ürperttiKızıl Goncalar 13.bölüm fragmanı: Meryem'in durumu kötü! Başına gelenler tüyler ürpertti

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi'de Neler Yaşandı?

Ahit sandığını ele geçiren Avram, Sultan Nureddin’in öldürülme emrini vermiştir. Nureddin’i kurtarmak için harekete geçen Selahaddin tüm çabalarına rağmen başarılı olamamıştır. Sultan Nureddin, Gregor tarafından ağır yaralanmış ve ırmağa düşmüştür.

Selahaddin, ağır yaralarına rağmen Sultan Nureddin’in peşinden ırmağa atlar. Sultan Nureddin’in ağır bir yarayla ırmağa düşmesi haberi sarayda bomba etkisi yaratır. Bu arada Mevdud, harekete geçer ve Nureddin’in kaybolduğu yerde aramalar yapılır. Selahaddin ise düştüğü ırmaktan çıkmayı başarsa da ağır yaralıdır. Her şeye rağmen Nureddin’i aramaya koyulur.

Mevdud, aramaları neticesinde Sultan Nureddin’in öldüğüne hükmeder. Bunun üzerine ağabeyinin intikamını almak ve devletin kargaşaya düşmesini önlemek adına tahta çıkmak için harekete geçer. Fakat Selahaddin bu noktada yetişir ve Sultan Nureddin’in yaşadığını söyler. Onu ne pahasına olursa olsun bulmaları gerekmektedir. Mevdud, Selahaddin’in bu tavrını kendisine karşı bir komplo olarak değerlendirir. Selahaddin’le aynı fikirde olan Şirkuh, Isfahani ve Melike’yi saraydan gönderir. Bu hareket devlette ikiliğe yol açar.

Tüm bu olayların müsebbibi olan Avram ise nihai hedefine yaklaşmakta olduğunu düşünüyordur. Artık ahit sandığı ondadır. Elinde bulundurduğu ekonomik ve askeri güçle harekete geçecek ve iç çalkantıların başladığını bildiği Zengi Devletinin başşehri olan Şam’ı düşürmek için elinden geleni yapacaktır.

Yokluğu büyük çalkantılara sebebiyet veren, yöneticilerin birbiriyle çatışmasına yol açan Sultan Nureddin yaşıyor mudur? Bulunabilecek midir? Giderek yaklaşmakta olan Haçlı-Yahudi koalisyonu tehlikesi, Şam’ı düşürebilecek midir? Avram yıllardır özlemini kurduğu büyük emeline ulaşabilecek midir? Tüm bunlara karşılık tahtı gasp eden Mevdud hangi karışıklıklara yol açacaktır? Selahaddin, Zengi Devletini içine düştüğü çıkmazdan kurtarabilecek midir?

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • sami 1 ay önce Şikayet Et
    Filmin yapımcısı, yahu gerçeklikten çok uzaklaşıyorsunuz. 2 kişi ile koca orduları dağıtan bir saçmalık olmaz. o dönem bayanların bu denli etkili olmadığını biliyoruz. filmdeki sahneler çok basit ve gerçekten çok uzak... biraz dikkat edelim...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu