NTV, Taraf'a dava açıyor

NTV, Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın “NTV ile ilgili haberlerde o kadar da hatalı değiliz” açıklaması üzerine, Taraf gazetesi ve Ahmet Altan aleyhine dava açmaya karar verdiğini açıkladı.

NTV, Taraf'a dava açıyor
NTV, Taraf'a dava açıyor
GİRİŞ 03.11.2009 14:04 GÜNCELLEME 25.08.2020 17:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, dün akşam CNN Türk’te yayınlanan “Tecrübe Konuşuyor” isimli programda; “Özür diledik, mızıkçılık yapmadık ama aslında o kadar da hatalı değiliz” diyerek, NTV’yi yine bilimsel niteliği olmayan iddialarla suçlamaya devam etti.

Programda, özür dilemek zorunda kaldıkları haberi savunmaya çalışan Ahmet Altan “Madem GMT’yi biliyorlardı, neden 48 saat sonra açıkladılar” ifadesini kullandı.

NTV, bunun üzerine yazılı bir açıklama yaparak, konuyu mahkemeye taşıyacağını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, ‘Özür diledik, konuyu uzatmadık, ama o kadar da hatalı değiliz’ diyerek, özürün samimiyetsizliğine inananları ne yazık ki haklı çıkartmıştır.

NTV, 'cevap ve düzeltme' hakkını kullanarak konunun kapanmasını beklerken, ‘Madem biliyorlardı kayıtların GMT saati olduğunu, neden önceden söylemediler’ suçlaması ile karşı karşıya kalmıştır.

Bu durumda dava açmak NTV için kaçınılmaz hale gelmiştir. Sorumsuzca yapılan bu haberin, NTV’yi töhmet altında bırakan bu çarpık yaklaşımın hukuk yolundan başka bir yolla düzeltilmeyeceği ortadadır.

Haberin yanlış, yanıltıcı ve meslek ilkelerine aykırı olduğunu, uyduruk komplo teorilerinin yol açabileceği hasarı, Taraf’a hukuk yoluyla anlatmaya çalışacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(NTV)

YORUMLAR 3
  • ssalim ethem mican 14 yıl önce Şikayet Et
    NTV KAÇIYOR. NTV konuyu gündemden düşürmek ve konu yargıda bahanesiyle susmak istiyor. bu süreçte biz BÜYÜK BİRLİK PARTİLİLER olarak ntv de nelerin yada hangi görevlilerin değişecegini dikkatle takip edeceğiz. Şunu asla unutmayın NTV bu anaforda safını belli etmiştir. suskunluğumuz kabullendiğimizden değil konuşmak vaktinin geçtiğindendir. bundan sonraki süreç hesap kapatma sürecidir. heel bir halkalar tamamlansın sabredin.
    Cevapla
  • mehmet selim 14 yıl önce Şikayet Et
    ŞAİBE. Kamuoyu ntv nin açıklamalarını malesef yeterince aydınlatıcı bulmuyor ve en önemliside BBP'nin konuyla alakalı ısrarlı sorularını ya kaçamak cevaplandırıyor yada yanıltıcı ifadelerle geçiştiriyor.Şu asla unutulmamalıdır eger ilerde bu önemli olayla ilgili ntv nin bir kusuru ortaya çıkarsa ALPERENLER bunun hesabını çatır çatır ntv den sorar
    Cevapla
  • ahmet turab 14 yıl önce Şikayet Et
    eee. ne olmus yani . al birini vur otekine. tencere dibin kara seninki benimkinden kara.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam