TRT'den, Doğan Grubu'na büyük rest!

TRT, adeta kendisine cephe alan Doğan Grubu'na büyük bir rest çekmeye hazırlanıyor. Tufan Türenç'in yazısı ipleri kopma noktasına getirdi. İşte Haber 7'nin ulaştığı bilgiler ve iddialar...

TRT'den, Doğan Grubu'na büyük rest!
TRT'den, Doğan Grubu'na büyük rest!
GİRİŞ 28.10.2010 02:00 GÜNCELLEME 28.10.2010 02:00
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Daha önce reyting ölçümlerinde haksızlık yapıldığını düşünerek AGB'yi yok sayıp, reyting ölçümleme sisteminden ayrılan TRT'nin şimdi de Doğan Grubu'na karşı 'ticari tavır' alma hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

TRT'nin, Doğan Grubu'nun sahibi olduğu D-Smart Yayın Platformu'ndan 12 TV kanalı ve 6 radyosuyla birlikte tümüyle çekilmeyi düşündüğü iddia ediliyor.

KURUM SICAK BAKIYOR

Son olarak Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç'in "kadrolaşma" ve "yandaş basın" iddialarından sonra, TRT'nin böyle bir karar alınmasının eşiğinde olduğu konuşuluyor. Haber 7'nin ulaştığı bilgilere göre D-Smart'tan çekilme kararına Doğan Grubu'nun hedefindeki isim olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in yanı sıra TRT Yönetim Kurulu da büyük oranda sıcak bakıyor.

ŞAHİN: TEPKİMİZ DAHA DA SERT OLACAK

Dün akşam ÜLKE TV'de yayınlanan "Aslında Ne Oldu?" programına telefonla bağlanan ve Doğan Grubu'nun kendilerine yaptığı haksız suçlamalara tepki gösteren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Doğan Grubu'nu işaret ederek, "Tüm bunlara rağmen eğer söz söylemeye çalışırlarsa tepkimiz daha da sertleşecek" demişti.

Şahin'in "tepkimiz daha da sertleşecek" sözleri, Ankara ve medya dünyasını çalkalayan "TRT D-Smart'tan çekiliyor" iddiasını güçlendiriyor.

12 TV KANALI, 6 RADYO

TRT Kurumu'nun D-Smart Platformu'nda, TRT 1, TRT Haber, TRT 6, TRT 3, TRT 4, TRT Türk, TRT HD, TRT 5 Anadolu, TRT Müzik, TRT Turizm ve Belgesel, TRT Avaz, TRT Arapça olmak üzere 12 televizyon  kanalı ile TRT Radyo 1, TRT Radyo 6, TRT FM,  TRT Gap Radyo, TRT 3 Radyo, TRT 4 Radyo'dan oluşan 6 radyosu yayın yapıyor.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 28
  • Y. Caglar 13 yıl önce Şikayet Et
    camur at izi kalsin. Her zamanki gibi, guzel Turkiyemizde bir kesim varki cekememezlikerini ancak camur atarak belli ediyorlar. Bir suru yalan yanlis iftiralarla TRTye golge dusurmek istiyorlar. Ama basaramazlar. Ben babamla ve cocugumla birlikte televizyonda beraber program/dizi izleyebiliyorsam bu TRT sayesinde oluyor. Dogan ajansin tv kanallarinda ise yarar bir program varmi?
    Cevapla
  • fatih özdemiroğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Utanmak. orda bi yazar yazı yazdı diye TRTnin bu yaptığı nasıl bir anlayıştır ? Ayrıca yalan değildir TRT elektrik faturası ve bilişim ürünlerinden aldığı parayı boşa harcamaktadır. Derhal 1 kanala dönmesi ve o parayı iş alanları kurmak için harcaması lazım hükümetimizin.Bir araştırmaya göre 150 bin kişi iş bulur bu TRT ye verilen paralarla ne gerek var devletin tv açmasına ben hiçbir TRT kanalını izlemiyorum geçen bi şey denk geldi stadyum programında varoş diye insanlarımıza hakaret etti yorumculardan biri.
    Cevapla
  • 1299 13 yıl önce Şikayet Et
    sadece TRT nin mücadelesi yetmez !. Hep beraber, ne için varoldukları, amaçları, taraflı yayınlarından açık olarak anlaşılan doğan medyasına tavır koymalıyız. Gazetelerini almamalıyız. Kanallarını seyretmemeliyiz. Bunun vebali vardır. Tirajları, reytingleri dibe vurmazsa bunlar Bize daha çoooook tezgah kurarlar.
    Cevapla
  • bumillettenbiri 13 yıl önce Şikayet Et
    bo olay gerçekleşsin o gün bende izlemeyi bırakırım zaetn gıcık oluyom. ha paramı veriyon hayır sadece cihaz ücreti dışında 5 kuruş vermedim vermemde ama trt çıkarsa o platformdan anında bende atarım cihazı.
    Cevapla
  • Timur 13 yıl önce Şikayet Et
    *. Doğanın ne malı varsa kullanalım,yerli malı yiğidin malıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!