Öğretmen atama ve başvuru duyurusu MEB tarafından yayınlandı! Başvurular Şubat ayında...

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden öğretmen başvuru ve atama duyurusu yayımlandı. 2018 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen EKPSS sınavından 50 ve daha yüksek puan alan engelli öğretmen adayları 1-5 Şubat tarihinde 500 öğretmen ataması için başvuru yapabilecek. Başvurular personel.meb.gov.tr adresinde bulunan Elektronik Ön Başvuru Formu ile yapılacak. İşte MEB öğretmen ataması başvuru ekranı!

Öğretmen atama ve başvuru duyurusu MEB tarafından yayınlandı! Başvurular Şubat ayında...
Öğretmen atama ve başvuru duyurusu MEB tarafından yayınlandı! Başvurular Şubat ayında...
GİRİŞ 28.01.2021 08:51 GÜNCELLEME 28.01.2021 08:52

MEB engelli öğretmen alımı için resmi internet sitesi üzerinden yazılı bir duyuru paylaştı. EKPSS sınavına katılım sağlayan binlerce engelli vatandaş bakanlık tarafından yayınlanacak atama takvimini araştırıyordu. Engelli öğretmen alımı için başvuru kılavuzu açıklandı.  Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerden mezun olan adaylar 500 öğretmen alımı için başvuruda bulunabilecek. Başvuru şartlarını yerine getiren adaylar için Milli Eğitim Bakanlığının personel alımı internet sitesi üzerinden 1 ve 5 Şubat tarihleri arasında başvuru yapılacak. EKPSS sınavları iki yılda bir düzenlendiği için 2018 ve 2020  yıllarında Engelli Kamu Personeli Seçme sınavına katılan ve 50 puan üzeri alan adayların başvuruları kabul edilecek. Ön başvurular neticesinde öğretmen adayları tercih başvurusunda bulunacak. Peki EKPSS engelli öğretmen ataması başvurusu nasıl yapılır? İşte öğretmen ataması başvuru ekranı!

ENGELLİ 500 ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU İLANI YAYIMLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden “ Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe başvuru ve atama” duyurusunu yayınladı.  2018 ve 2020 yılları EKPSS lisans düzeyinde sınava katılan adaylar puan üstünlüğüne göre başvuru yapabilecek. Atama takvimi içerisinde belirlenen tarihe göre toplam 500 (beş yüz) öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Başvurular 1-5 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. Yayımlanan kılavuza göre tercihler 11 Şubat'ta yapılırken atamalar 16 Şubat'ta gerçekleştirilecek. İşte adım adım başvuru yapma yöntemi!

EKPSS ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular ön başvuru ve tercih başvurusu olarak iki aşamada gerçekleştirilecek. İlk aşama olan ön başvuruda bulunmayan öğretmen adayları tercih başvurusunda bulunamayacak. Birden fazla mezuniyete sahip olanlar sadece bir alan için ön başvuru yapacak. 

Ön başvuru yapmak isteyenler aşağıda bulunan direkt adres üzerinden veya personel.meb.gov.tr adresinde bulunan “ Elektronik Ön Başvuru Formunu” doldurarak 1-5 Şubat tarihleri arasında başvuru yapabilir.  Formu doğru ve eksiksiz dolduran adaylar ; belge sunmak, ön başvurularını onaylatmak veya herhangi bir nedenle il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyeceklerdir. 

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖNEMLİ: Eğitim fakültesi dışındaki bir programdan mezun olup 1 Ocak 2021 tarihinden önce tamamlanmış pedagojik formasyon eğitimi sertifikası bulunan adayların, belgenin tarih ve sayısını sisteme girmeleri zorunludur

ALIM OLACAK KONTENJANLAR NASIL BELİRLENECEK?

ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak,

2. Türk vatandaşı olmak, (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.)

3. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından (EKPSS Lisans Düzeyi) 50 ve daha üzeri puan almış olmak,

4. Lisans mezuniyetinin, öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararına uygun olmak,

5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

6. Pedagojik formasyon eğitimi sertifikası ile başvuru yapacak olanlar bakımından 1 Ocak 2021 tarihinden önce pedagojik formasyon eğitimi programını tamamlamış olmak.

(Not: İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanına kaynak programlardan mezun olanlar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen pedagojik formasyon eğitimini kapsayan öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin tamamını lisans eğitimi esnasında aldığını belgelendirmeleri halinde, İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri ile Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanına atanmak üzere yapacakları ön başvurularda, kendilerinden ayrıca pedagojik formasyon yerine geçen herhangi bir belge istenmeyecektir.)

7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

9. Daha önce öğretmenliğe EKPSS puanı dışında atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından, ön başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,

10. Devlet memuru iken görevinden çekilen veya çekilmiş sayılanlar bakımından ön başvurunun son günü itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97’nci maddesinin birinci fıkrasının A,B,C bentlerinde belirtilen bekleme süresini tamamlamış olmak,

11. Sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile ön başvurunun son günü itibarıyla 3 (üç) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak, şartları aranacaktır.

12. Halen Bakanlığımız veya diğer kamu kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolarda çalışmakta olanlar, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası gereği bu duyuru kapsamında başvuruda bulunamayacaktır.

13. 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar bu duyuru kapsamında yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı ile başvuru yapamayacaktır. Anılan Yönetmelik uyarınca EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"