Mülakatsız memurluk başvurusu yapacaklar dikkat! ÖSYM 2021 tercih ücretlerini belirledi!

Memur olmak isteyen binlerce aday bu yılı yapılacak alımlar için başvuruda bulunacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi yeni yıl ile birlikte ilk tercih kılavuzunu yayımladı. ÖSYM 2021 tercih ücretleri açıklandı. Adaylar tercih yaparken Aday İşlemleri Sisteminde bulunan e-Ödemeler alanından kredi ve banka kartlarıyla ödeme yapabilecek. Peki 2021 ÖSYM tercih ücreti ne kadar oldu?

Mülakatsız memurluk başvurusu yapacaklar dikkat! ÖSYM 2021 tercih ücretlerini belirledi!
Mülakatsız memurluk başvurusu yapacaklar dikkat! ÖSYM 2021 tercih ücretlerini belirledi!
GİRİŞ 28.01.2021 12:13 GÜNCELLEME 28.01.2021 12:35

2021  ÖSYM tercih ücretleri açıklandı. Devlet dairelerinde iş fırsatını değerlendirmek isteyen ortaöğretim, ön lisans ve lisans öğrencileri KPSS puanlarına göre açılan kadroları tercih edecek. Aday İşlemleri bölümünden uygun kadroları seçebilecek memur adayları tercihlerini sisteme kayıt ettikten sonra anlaşmalı banka hesaplarına veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin “ Ödemeler” bölümünden KPSS tercih ücretini yatırabilecek. Memur alımları yapılmadan önce başvurunun detaylarının yer aldığı bilgilendirici bir kılavuz hazırlanır. Başvuru başlangıç, bitiş ve ücret ödeme tarihleri adaylar ile paylaşılır. Belirlenen süre içerisinde ÖSYM tercih ücretlerini yatırmayan adayların işlemi iptal edilir. Peki 2021 ÖSYM tercih ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar..

2021 ÖSYM TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM Başkanlığı tarafından 2021 yılının ilk tercih kılavuzu yayımlandı. Kılavuzun açıklanmasıyla birlikte ÖSYM tercih ücretleri de belli oldu. ÖSYM 2021 yılında tercih ücretini 25 TL olarak belirlendi. 

2020 yılında bu ücret 20 TL iken 2019 yılında ise tercih işlemlerinde ÖSYM 15 TL ücret alıyordu. 

ÖSYM TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih yapmak isteyen adaylar T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresiyle “ Aday İşlemleri Sistemi”ne giriş yaparak “ Tercih Bildir” bölümüne girmelidir. Daha sonrasında   hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana giriniz. 

Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (25,00 TL) yatıracaklardır. Belirlenen süre  içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

2021/3 TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI!

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/3 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 28 Ocak 2021 – 03 Şubat 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 03 Şubat 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/3 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı