2021 KPSS sınav giriş belgesi sorgula! KPSS sınav yerleri nasıl çıkartılır?

ÖSYM KPSS lisans sınav giriş belgesini adayların erişimine açtı. Aldıkları lisans eğitimlerini devlet kurumlarında değerlendirmek isteyen üniversite mezunu adaylar Ağustos ayının ilk gününde KPSS A grubu sınavlarına katılacak. Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına girecekler KPSS sınav giriş belgesinin nasıl sorgulanacağını araştırıyor. İşte KPSS sınav yeri sorgulama ekranı!

2021 KPSS sınav giriş belgesi sorgula! KPSS sınav yerleri nasıl çıkartılır?
2021 KPSS sınav giriş belgesi sorgula! KPSS sınav yerleri nasıl çıkartılır?
GİRİŞ 27.07.2021 09:59 GÜNCELLEME 27.07.2021 10:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yıl binlerce adayın katılımıyla yapılan KPSS sınavlarına kısa bir zaman kaldı. ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavın giriş belgeleri merak konusu oldu. Üniversite mezunları için sınavın yapılacağı okulun açık adresi, salon bilgisi, sıra numarası giriş belgeleri ile belli oluyor. Lisans mezunları sınavlara girerken kimlik belgesi ile birlikte belgeleri yanında bulunduruyor. Renkli ve renksiz olarak çıkartılacak sınav giriş belgesinde adayların fotoğraflarının belirgin bir şekilde bulunması zorunlu. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle başvurular kısmında bu belgeleri edinebilecek. Peki 2021 KPSS sınav giriş belgeleri açıklandı mı? İşte KPSS sınav yeri sorgulama yöntemi...

2021 KPSS Sınav Giriş Belgesi Açıklandı!

KPSS sınav giriş belgelerinin açıklanmasına ilişkin ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yayınladığı başvuru kılavuzunda sınav giriş belgelerinin sınavdan  10 gün önce adayların erişimine açılacağını belirtmişti. KPSS sınav giriş belgeleri açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada " 01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu ile 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) oturumuna  katılacak adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

2021- KPSS Sınav Giriş Belgesi Sorgulamak İçin Tıklayınız!

KPSS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Sorgulanır?

ÖSYM tarafından KPSS sınav giriş belgelerinin ilan edilmesiyle adaylar T.C. kimlik numaraları şifreleriyle AİS üzerinden sınav giriş belgelerini görüntüleyebilecek. Adayların sınav giriş belgelerini çıkartırken dikkat etmeleri gereken en önemli husus fotoğraflarının belgede net bir şekilde belli olmasıdır. 2021 KPSS sınav giriş belgesi renkli veya renksiz olarak çıkartılabilir. Sınav giriş belgesinde salon, sıra, sınavın yapılacağı okulun adresi, sınav süresi ve sınav kuralları yer almaktadır. KPSS sınav giriş belgeleri ilan edildiğinde buradan sorgulama yapabilirsiniz.

ÖSYM'den Adaylara Kritik Uyarı!

01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) oturumu için adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

YORUMLAR 1
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınava giren varmı ki, sürekli kendi adamlarını sınavsız alıyorlar, boşuna sınava girmeye gerek yok...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Filistin'in BM üyeliği onaylandı