Sahil Güvenlik Komutanlığı en az lise mezunu memur alım ilanı! Başvurular ne zaman bitiyor?

Sahil Güvenlik Komutanlığı en az lise mezunu adaylar arasında memur alımı yapacağını ilan etti. Alım yapacağı kadroları ve başvuru şartlarını açıklayan komutanlık, En az 60 KPSS puanı alma şartı arıyor. İşte detaylar...

Sahil Güvenlik Komutanlığı en az lise mezunu memur alım ilanı! Başvurular ne zaman bitiyor?
Sahil Güvenlik Komutanlığı en az lise mezunu memur alım ilanı! Başvurular ne zaman bitiyor?
GİRİŞ 21.12.2021 09:35 GÜNCELLEME 21.12.2021 09:36

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olma üzere toplamda 30 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Belirtilen alıma ilişkin kadrolar ve kontenjanlar yayınlanan ilan da tüm detayları ile açıklandı. Buna ek olarak en lise mezunu adaylar arasında istidam sağlayacak komutanlık, en az 60 KPSS puan ve üzeri alma şartı arıyor. İşte memur alımına ilişkin tüm merak edilen soruların cevapları. 

16 Aralık Altın fiyatları resmen fırladı! Gram altın Çeyrek altın Bilezik alış satış fiyatı16 Aralık Altın fiyatları resmen fırladı! Gram altın Çeyrek altın Bilezik alış satış fiyatı

LPG'ye Mazota (Dizel) ve Benzine yeni zam gelecek mi? Anlık akaryakıt pompa fiyatlarıLPG'ye Mazota (Dizel) ve Benzine yeni zam gelecek mi? Anlık akaryakıt pompa fiyatları

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuruları 20 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 14:00’te başlayıp, 31 Aralık 2021 Cuma günü saat 11:00’de sona erecek. 

Başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacak. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak. 

b. İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak. 

c. Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak. 

ç. Yapılacak başvurularda; 

(1) Lisans mezunları için 2020 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03, 
(2) Önlisans mezunları için 2020 yılı KPSS sınavına ait KPSSP
(3) Ortaöğretim (Lise) mezunları için 2020 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94, puan türü kullanılacaktır (Alım yapılacak tüm unvanlar B Grubu kadro statüsünde olduğundan yukarıda belirtilen puan türleri kullanılmaktadır). 

d. Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (31 Aralık 2003 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilir). 

e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak. 

f. Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 

g. İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak. 

ğ. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre “Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Olur.” kararlı sağlık raporu almak. 

h. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak.

RESMİ İLAN METNİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular