Merkez Bankası (TCMB) 2022'nin en kritik toplantısını yapacak! Faiz indirimi gelecek mi?

Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantısının tarihi tüm piyasalar tarafından yakın takibe alınmış durumda. 2022 yılının ilk toplantısını düzenleyecek olan MB, döviz kuruna yeni yönünü vermesi beklenen kritik bir faiz kararı açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Arnavutluk ziyareti sonrasında faiz kararına ilişkin açıklamada bulundu. İşte merak edilen detaylar...

Merkez Bankası (TCMB) 2022'nin en kritik toplantısını yapacak! Faiz indirimi gelecek mi?
Merkez Bankası (TCMB) 2022'nin en kritik toplantısını yapacak! Faiz indirimi gelecek mi?
GİRİŞ 19.01.2022 09:03 GÜNCELLEME 19.01.2022 09:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantısı için az bir süre kaldı. 2022 yılının ilk toplantısında alınacak yeni kadar herkes tarafından merakla bekleniyor. Dolar kurunda yaşanan hareketlilik yeni yılla birlikte stabil hale geldi. MB tarafından alınacak karar sonrası ise döviz kurunda yeni yönün belirlenmesi bekleniyor. Peki 2022 Ocak ayı Merkez Bankası toplantısı ne zaman düzenlenecek? Faizler indirilecek mi? İşte merak edilen soruların cevapları...

18 Ocak Salı Canlı Altın Fiyatları: Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik, alış satış fiyatlarıCanlı Altın Fiyatları: Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik, alış satış fiyatları

Merkez Bankası (TCMB) Toplantısı Ne Zaman?

TCMB 2022 yılının ilk PPK toplantısı 20 Ocak 2022 yılında gerçekleştirecek. Yurt içi ve yurt dışı para piyasalarına yön verecek olan toplantı sonrasında alınan kararlara ilişkin açıklama gerçekleştirilecek. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)

İşte 2022 Merkez Bankası toplantı tarihleri;

  • 17 Şubat 2022

  • 17 Mart 2022

  • 14 Nisan 2022

  • 26 Mayıs 2022

  • 23 Haziran 2022

  • 21 Temmuz 2022

  • 18 Ağustos 2022

  • 22 Eylül 2022

  • 20 Ekim 2022

  • 24 Kasım 2022

  • 22 Aralık 2022

Faiz İndirimi Gelecek Mi?

2 gün sonra düzenlenecek toplantıdan çıkacak olan faiz kararının önümüzdeki süreçte dolar kurunun yönünü belirlemesi bekleniyor. Uzmanlar Ocak ayında MB'nın faizleri sabit tutması yönünde tahminlerde bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Arnavutluk ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada faiz indirimi açıklaması yaptı.

Bu kapsamda PPK toplantısı sonrasında faiz indirimi kararının açıklanması halinde doların yukarı yönlü hareketin başlaması bekleniyor. Sabit tutulması veya yükseltilmesi halinde ise yükseliş hareketinin duracağı veya yavaşlayacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması;

"Diğer taraftan biliyorsunuz benim bir iddiam var; 'faiz sebep, enflasyon neticedir' Nitekim de neticesi, kendini gösteriyor. Enflasyon, düşüşe girmiştir, girecektir. Bu bir defa kesin. 20 Aralık burada bir dönüm noktası oldu. Enflasyonun gerilemesini beklemek, milletimin hakkıdır, bizim de hedefimizdir ve bunu zaten başaracağız. Ama faizde de artık düşüşler başladı. Bir ara biliyorsunuz 12’ye falan geldi, hatta daha aşağıya da geldi. Sonra tekrar bir çıkış yaşandı. Fakat bunu da aşağıya çekeceğiz. Bu da ekonomideki şartlara göre şekillenecek. Çünkü bu öyle bir durum ki, hep söylediğim gibi, dere yatağında akar. Burada da aynen bu durumu yakalayacağız. Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek."

YORUMLAR 5
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizi sıfır yapana kadar indirin. Osmanlıyı batıran faiz bizi de batırıyor. Allah ın yasakladığı faizi savunan müslümanların vay haline.
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz in düşmesi güzel lakin piyasaya yansımıyor sadece dostlar alışverişte görsün hesabı şu an ki durum...
    Cevapla
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    indirime gider sonra dolar cıkar dış güçler derler kendimiz yapıyoruz demezler
    Cevapla
  • Ömer61 2 yıl önce Şikayet Et
    Pas geçmeli, daha önce yaptıkları açıklamalar o yönde.
    Cevapla
  • İbrahim Hanifa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle indireceğini düşünüyorum tahminim o yönde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço