TCDD en az 60 KPSS puanı ile makinist arıyor! Başvuru için bugün son...

Devlet Demiryolları en az 60 KPSS puanı ile 82 işçi makinist alımı yapacağını ilan etti. İŞKUR üzerinden başvuruları toplamaya başlayan TCDD, adaylardan en az 60 KPSS puan şartı arıyor. İşte makinist alımı başvuru ekranı...

TCDD en az 60 KPSS puanı ile makinist arıyor! Başvuru için bugün son...
TCDD en az 60 KPSS puanı ile makinist arıyor! Başvuru için bugün son...
GİRİŞ 18.03.2022 09:25 GÜNCELLEME 18.03.2022 09:27

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü (TCDD) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 82 işçi makinist alımı yapacağını açıkladı. En az KPSS 60 puan şartı arayan TCDD, adayları 100 puan üzerinden özgüvenleri, yazılı ve sözlü iletişimleri, beceri, gözlem, stres ve problem çözme konularındaki yetenekleri olmak üzere beceri alanında toplamda 50 puan, mezun oldukları okul bölümüyle ilgili olarak da mesleki terim, mesleki yapı malzemeleri ve teknik konulardan mesleki bilgi alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirilecek. İşte İŞKUR başvuru ekranı...

Son Başvuru Ne Zaman?

TCDD 82 işçi makinist alımı başvuruları 14 mart 2022 tarihinde başlayıp 18 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek. 

Adaylar İŞKUR  https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx açık ilanlar adresi üzerinden meslek bölümüne " Tren Makinisti" yazarak arama bölümüne tıklamaları ve ilana girerek E- Devlet şifresi ile giriş yaparak başvurmaları yeterli olacak.

Ayrıca başvuru işlemini tamamlayan adayların 28.03.2022-29.03.2022 tarihleri arasında Hacıbayram Mah. Hipodrom Cad.No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yer alan TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına evrakları şahsen teslim etmeleri gerekiyor.

BAŞVURU EKRANI

TCDD

Gerekli Belgeler Neler?

  1. 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

  2. 1 Adet Öğrenim Belgesi (Diploma fotokopisi veya mezuniyet belgesi fotokopisi) 

  3. 1 Adet Askerlik Durum Belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir), 

  4. 1 Adet Adli Sicil Kaydı (www.tcddtasimacilik.gov.tr adresinde yayınlanacak İş Talep Formu 

  5. www.tcddtasimacilik.gov.tr adresinde yayınlanacak Aday Bilgi Formu, 

  6. Tren Makinisti Kursuna katılım belgesi 

  7. TREN MAKİNİSTİ EHLİYETİ 

  8. KPSS Sonuç Belgesi (2020 KPSS P93)

Genel Şatlar Neler?

  • Nihai listede yer alan adaylar, istenilen evrakları 28.03.2022/29.03.2022 tarihlerinde  şahsen teslim edilecek, evrakları kabul edilenler 30.03.2022 tarihinde sözlü sınava alınacaktır. Tarihlere ilişkin duyuru www.tcddtasimacilik.gov.tr de yayınlanacak, bu duyuru sonrası ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

  • Adaylar aşağıda belirtilen belgelerle birlikte TCDD Taşımacılık AŞ. Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen başvuracaklardır. Postayla yapılan teslimler kabul edilmeyecektir.

  • İşçi Makinistler 4857 sayılı iş kanununa göre görev yapacaktır.

Makinist Adayları İçin Özel Şartlar

  • Adaylar yapılacak sözlü sınavda sınav kurul üyelerince; 100 puan üzerinden özgüvenleri, yazılı ve sözlü iletişimleri, beceri, gözlem, stres ve problem çözme konularındaki yetenekleri olmak üzere beceri alanında toplamda 50 puan, mezun oldukları okul bölümüyle ilgili olarak da mesleki terim, mesleki yapı malzemeleri ve teknik konulardan mesleki bilgi alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirilecektir.

  • 7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilir.

  • İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandığı unvanda işçi olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık AŞ yetkilidir.

Genel Hususlar Neler?

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılır.

2) Başvuru başlangıç tarihleri aynı olan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun ilanlarından sadece birine başvuru kabul edilir.

3) Önlisans ve lisans eğitim düzeyindeki ilanlara, durumu talep şartlarına uyan ve ilanın yayımlandığı anda geçerli KPSS puan türünden en az 60 puan almış olan adayların başvuruları kabul edilir.

4) İlana başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi (öncelikli liste veya genel liste) başvuru esnasında işaretleyerek seçer. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmez.

5) KPSS’ye tabi ilanlara başvuranların puan üstünlüğüne ve öncelikli olarak başvuranların ise eski tarihli belgelerden başlanmak suretiyle öncelik belge tarihlerine göre açık iş sayısının dörder katı olarak oluşturulan nihai aday listeleri sınav yapılmak üzere talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir.

6) Listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder. Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır. Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dâhil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sınavdan önce veya sonra yapılabilir.

7) Sınav günü, saati, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulunduğu ilana işverence davet edildiği hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

9) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları yapılır.

10) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

RESMİ İLAN METNİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!