Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor! Nasıl başvuru yapılır, sosyal yardım ödemeleri ne zaman?

Aile Destek Programı kapsamında devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca olmak üzere ayda 450 ila 600 TL arasında yardım yapılıyor. Peki başvuru yapanlara ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor! Nasıl başvuru yapılır, sosyal yardım ödemeleri ne zaman?
Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor! Nasıl başvuru yapılır, sosyal yardım ödemeleri ne zaman?
GİRİŞ 29.07.2022 10:51 GÜNCELLEME 29.07.2022 11:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

e-Devlet üzerinden başvuruları devam eden Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin yapılacağı tarihi açıklayarak vatandaşların başvuru yapmasını yineledi. Bu programdan ihtiyaç sahibi tüm aileler faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da destekten faydalanacak.

SOSYAL YARDIM PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Ödeme tarihine de değinen Bakan Yanık; "Temmuz'da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır. Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet'e" dedi.

EMEKLİLER DE BAŞVURU YAPABİLECEK!

Bakan Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor. Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek. 

Çalışanlarımız: Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diğer bağımsız çalışanlar faydalanabilecektir. Emeklilerimiz: Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; SSK emeklileri BAĞKUR emeklileri Emekli Sandığı emeklileri SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecektir. " ifadelerini kullandı.

ÖDEMELER 12 AY BOYUNCA OLACAK

Ödemeler 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türk vatandaşı olmaması,

  • Mavi Kart sahibi olması,

  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

  • 18 yaşından küçük olması,

  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile Destek Programına başvurular e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacak. Hiçbir sosyal yardımdan faydalanamayan vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • master 1 yıl önce Şikayet Et
    Başvuran kişinin : Adresinin yurtdışı olması Adres gizliliği kararının olması 18 yaşından küçük olması T.C. Vatandaşlığının olmaması Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR
    Cevapla
  • portakal 1 yıl önce Şikayet Et
    40 yaşındayım.2 çocuğum var biri liseye diğeri 7. sınıfa geçti.gittikçe hayat yükü dahada artmaya başlayınca,yararlanmak istiyorsun.Fakat,işsizim ve başvurayım dedim.herşeyi bitrdim başvur dedim sistemden attı.18 yaş üstü olduğum içinmiş.çok kızdım dalga konusu olmuşum....
    Cevapla
  • YUSUF 1 yıl önce Şikayet Et
    tey tey tey
    Cevapla
  • yardım mı 1 yıl önce Şikayet Et
    yerleşim yerdi yurtdışı olmalı. 18 yaşından küçük olmalı! anlamadım... bu yardım kime ?
    Cevapla
  • Yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Enai yeni bu kişiler almayacak diyor
    Cevapla
  • Ziyaretci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bise anlamadım
    Cevapla
  • diyarbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Mavi kart nedir ya?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler