TOKİ 2+1 ve 3+1 konut fiyatları belli oldu! 1.442 TL taksitle ev sahibi olma imkanı...

TOKİ başvuruları başladı. Alt gelirli aileler için Türkiye genelinde 24 ilde 3 bin 151 konut satışı yapılacak. 2+1 ile 3+1 seçenekli dairelerin fiyatları 163 bin liradan başlarken, taksitler ise 1.442 liradan başlıyor. Peki TOKİ başvuru şartları neler?

TOKİ 2+1 ve 3+1 konut fiyatları belli oldu! 1.442 TL taksitle ev sahibi olma imkanı...
TOKİ 2+1 ve 3+1 konut fiyatları belli oldu! 1.442 TL taksitle ev sahibi olma imkanı...
GİRİŞ 01.08.2022 13:38 GÜNCELLEME 01.08.2022 13:38
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 24 şehirde uygun fiyattan konut satışı yapacak. TOKİ başvurularını yapacak olanlar yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olabilecek. 3 bin 151 TOKİ konut başvuruları 4 Ağustos tarihine kadar sürecek. 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

  • T.C. vatandaşı olması,

  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

  • Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000  TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.)

  • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,

2. Kategori olan“En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”

3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın

4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”

 başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

İL İL KONUT FİYATLARI VE TAKSİTLERİ

  • TOKİ, İzmir Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde 720 konutu kura ile satışa sunuyor. Konutların fiyatı 410 bin liradan, taksitleri ise 2.700 TL’den başlıyor.

  • Kırıkkale Merkez’de satışa sunulacak 456 konut için başlangıç satış fiyatı 314 bin TL olacak. Taksit tutarı ise 1.540 TL’den başlıyor.

  • Kocaeli İzmit Sekbanlı ile Sepetçi projelerinde toplam 238 konut satılacak. Konutların başlangıç fiyatı 415 bin TL, taksit başlangıç tutarı ise 2.596 TL olarak belirlendi.

  • Sivas Merkez Yenimahalle ve Zara projesinde ise 247 konut satışa sunuluyor. Konutların fiyatı 408 bin TL’den, taksitler ise 1.533 TL’den başlayacak.

  • Uşak Merkez projesinde satışa sunulan 327 konutun başlangıç fiyatı 369 bin TL olarak belirlendi. Taksit tutarı ise 1.541 TL’den başlıyor.

  • Şanlıurfa’da satışa sunulan 125 konutun fiyatı 412 bin TL’den, taksitleri 2.062 TL’den başlıyor.

  • Iğdır Merkez Karaağaç projesinde satılacak 169 konutun başlangıç fiyatı 462 bin TL. Taksitlerin ise 1.928 TL’den başlayacağı açıklandı.

  • Kilis Merkez Deveciler projesindeki 196 konutun fiyatı 355 bin TL olacak. Taksitler 1.482 TL’den başlayacak.

  • Kütahya merkez ve Dumlupınar projelerinde 198 konut satışa sunuluyor. Taksitlerin 1.906 TL’den başladığı projedeki konutların fiyatı 508 bin TL’den başlayacak.

  • Siirt genelinde ise 160 konut kuralı satışa sunuluyor. Fiyatlar 396 bin TL’den, taksitler 1.649 TL’den başlıyor.

  • Çorum’daki 139 konuta ise vatandaşlar 453 bin liradan başlayan fiyatlar ve 1.888 TL’den başlayan taksitlerle sahip olabilecek.

  • Bursa’da 2+1 ve 3+1 nitelikli 90 konut 424 bin liradan başlayan fiyatlar, 1.770 TL’den başlayan taksitlerle satılacak.

  • Elazığ’daki 11 konutun fiyatı 441 bin TL’den, taksitler 1.656 TL’den başlıyor.

  • Hatay Belen’de satışa sunulan 22 konutun fiyatı 410 bin TL’den başlıyor. Taksit başlangıç tutarı ise 2.052 TL.

  • Gaziantep Nurdağı projesinde satışa sunulan 11 konutun fiyatı 444 bin TL’den, taksitleri ise 2.221 TL’den başlıyor.

  • Karaman Merkez projesinde satılacak 19 konutun başlangıç fiyatı 439 bin TL’den, taksitleri ise 2.200 TL’den başlıyor.

  • Yozgat Çandır projesindeki 14 konutun fiyatı 163 bin TL’den başlarken, vatandaşlar 2.239 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olacak.

  • Konya Akören projesinde 3 konut, Aksaray Ağaçören projesi, Bolu Seben projesi, Çankırı Şabanözü projesi, Erzincan Tercan projesi, Tekirdağ Çorlu projesi ve Van Tuşba projesinde birer konut kurayla satılıyor.

  • Konya’da taksitler 1.442 TL’den, konutların fiyatı 384 bin TL’den başlayacak.

  • Aksaray’da fiyat 384 bin TL, taksit ise 1.433 TL olarak belirlendi.

  • Bolu’da fiyat 415 bin TL, taksit ise 1.559 TL olacak.

  • Çankırı’da fiyat 390 bin, taksit tutarı ise 1.463 TL olarak belirlenirken, Erzincan’da satış fiyatı 400 bin lira, taksiti ise 1.503 TL olacak.

  • TOKİ, Tekirdağ Çorlu’da konut fiyatını 506 bin lira, taksiti 1.899 TL olarak belirledi.

  • Van’da ise konutun fiyatı 440 bin TL, taksiti ise 1.652 TL olacak.

TOKİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Başvuru sahipleri,

  2. Kimlik Fotokopisi,

  3. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”

  4. Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),

  5. Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı İbraz edeceklerdir.

KURA ÇEKİLİŞİ

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir.

Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.

Sırada Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları,

Sırada Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası

Sırada Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,

Sırada Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • Kadri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman faizsiz bir sisteme geçilecektir garibim memur gidip taksitle bir ev sahibi olabilecek.Haram yemeyen ev sahibi olamıyor.
    Cevapla
  • Adalet hak hukuk yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Memurlar garip ise memurun yarısı kadar maaş alan işçi ve emekli ne yapacak.devleti sömüren memurlar köle zihniyeti ile hiç bir hak hukuk verilmeden çalıştırılanlar ise işçi
    Cevapla
  • Seymen 1 yıl önce Şikayet Et
    gariban memurmu dedin
    Cevapla
  • Kadri 1 yıl önce Şikayet Et
    Haram yemeyen şeklinde yazdığım için tüm ev sahiplerinden özür diliyorum.Faiz haram ve sistem krediye faize yönlendiriyor kastım budur
    Cevapla
  • Mağduruzzzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Toki yarım kalan inşaatlar bekliyor habire yeni sözleşme imzalıyor fiyat artırıyor bananr kardeşim dolar fırlamış altın yükseldi demir pahlandı petrol uçtu gitti bananr zamanında oturup toplansaydınız bir inşaat şirketi bilemez mi üç aşağı beş yukarı ne kadar malzeme gidiyor önceden alsaydınız ucuza alırdınız biran önce yapılmalı yarım kalan inşaatlar canınız istediğinde 6 ayda bile yapılıyor 1 sene de yapılıyor 3 seneden fazla oldu Adıyaman petrol mahallesi toki mağdurum SAYIN MİLLETVEKİLLERİM SAYIN BAKANLARIM VEDE DEĞERLİ CUMHURBAŞKANIM artık yapılmasını istşyoruz
    Cevapla
  • Mağduruzzzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Adıyaman petrol mahallesi toki neden yapılmıyor daha ne zaman kadar bekleyeceğiz peşinatları mızı da yatırdık bekliyoruz en sonunda ev sahibiyle birbirimize gireceğiz artık yeter biri duysun sesimizi artık sayın cumhur başkanım bu olaya bir el atın sizden rica ediyorum asgari ücretle çalışıyorum 3 yıldan fazla bekliyorum
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tokinin projelerine 10 sene satilamaz serhide koyun bakalim ozaman firsatcilar alirmi
    Cevapla
  • eskişehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    kimse kusura bakmasin ama elin gavurunun gözü tok ama bizim turk milletinin gözü aç hiç doyamadi elin gavuru diyoruz ama bizim kadar paraya onem veren değiller ama bizim Türkler yapamayacagi çakallık yok türk milletinde çakal Carlos lar oldugu surece hic bir gariban ev alamaz neden Türk milletinin gözü doymuyor luksundende vaz gecmiyor elun gavuru kadar olamadik gözümüz doymadi hirsimiz bitmedi burdan o cakal Carlos lara sesleniyorum ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek