KPSS soruları ve cevap anahtarı: 2022 ÖSYM Genel Yetenek ve Genel Kültür cevap kitapçığı

4 yıllık lisans eğitimlerini kamu kurumlarında değerlendirmeyi amaçlayan üniversite mezunları, 31 Temmuz'da düzenlenecek KPSS oturumlarına katılıyor. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumlarında adaylara 120 soru, Eğitim Bilimleri sınavında ise 80 soru sorulacak. Sınavda karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını arayan adaylar cevap kitapçığının erişime açılıp açıklamadığını sorguluyor. Peki KPSS soruları ve cevapları açıklandı mı? İşte ÖSYM KPSS lisans 2022 cevap kitapçığı...

KPSS soruları ve cevap anahtarı: 2022 ÖSYM Genel Yetenek ve Genel Kültür cevap kitapçığı
KPSS soruları ve cevap anahtarı: 2022 ÖSYM Genel Yetenek ve Genel Kültür cevap kitapçığı
GİRİŞ 31.07.2022 14:46 GÜNCELLEME 31.07.2022 14:46

Lisans mezunlarına yönelik yapılacak KPSS oturumları bu hafta sonu Pazar günü düzenlenecek. Memur olma hedefi olan yüz binlerce aday ÖSYM tarafından organize edilen sınavlara katılacak. Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 130 dakika sürerken Eğitim Bilimleri sınavları ise sınav süresi 100 dakika olarak belirlendi. Her iki oturuma da katılacak adaylar için sınavlar farklı saat dilimlerinde gerçekleştiriliyor. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı saat 10:15'de başlarken, Eğitim Bilimleri sınavı saat 14:45'de yapılacak. ÖSYM, sınavın sona ermesinin ardından 2022 KPSS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının %10'luk dilimini öğrencilerin erişimine açıyor. Sınavda çözükleri soruların doğru yanıtlarını öğrenmek isteyen adaylar KPSS lisans soruları ve cevapları açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor. İşte KPSS 2022 temel soru kitapçığı...

KPSS sınav yorumları: 2022 Memurluk sınavı GK-GY sınavı kolay mıydı zor muydu?KPSS sınav yorumları: 2022 Memurluk sınavı GK-GY sınavı kolay mıydı zor muydu?

2022 KPSS baraj puanı var mı? Memur olabilmek için kaç net yapılması gerekiyor?2022 KPSS baraj puanı var mı? Memur olabilmek için kaç net yapılması gerekiyor?

2022 KPSS Soruları ve Cevapları Yayınlandı Mı?

KPSS soruları ve cevapları henüz yayınlanmadı. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10:15 itibariyle başladı. Sınavın 130 dakika süreceği göz önünde bulundurulursa adaylar, sınavdan 12:25 itibarıyla çıkış yapmaya başlayacak. Günün ikinci oturumu olan KPSS Eğitim Bilimleri sınavları ise 14:45'de başlayacak. 80 dakika sürecek sınavdan çıkış saati ise 16:05'de olacak. ÖSYM genellikle KPSS cevap anahtarını yayınlamak için iki oturumunda sona ermesini bekliyor. Bu doğrultuda KPSS lisans  soruları ve cevaplarının saat 18:00'dan sona erişime açılması bekleniyor.

KPSS Cevap Anahtarı Nasıl Görüntülenir?

Sınava başvuru yapan adaylar KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı ile Eğitim Bilimleri oturumlarının cevap anahtarını görüntüleyebilmek için ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifresiyle sisteme giriş yapacak. KPSS A Grubu oturumlarının temel soru kitapçıklarının %10'u adayların erişimine açılıyor. Dileyen adaylar, KPSS soruları ve cevapları erişime açıldığında direkt olarak buradan sorgulama işlemlerini yapabilirler.

KPSS Cevap Anahtarı Görüntülemek İçin Tıklayınız (açıklandığında aktif olacak)

Memurluk Sınavına Girecek Adaylar Dikkat!

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı ile Eğitim Bilimleri oturumlarına katılacak adayların sınav başlamadan önce soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Herhangi bir problem yaşandığında bu durumun sınav görevlilerine iletilmesi gerekmektedir. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunun ilk 100 dakikası ve son 15 dakikası içinde, KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun ilk 75 dakikası ve son 15 dakikası içinde,  adayların sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.

Kurallara Uymayan Adayların Sınavları İptal Edilecek!

Memurluk sınavı olarak da bilinen KPSS sınavlarında adayların uymaları gereken bazı kurallar mevcuttur. Bu kurallar KPSS sınav giriş belgesinde net olarak belirtilmiştir. Sınav devam ederken adayların sesli bir şekilde konuşmaları, kopya çekmeleri veya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekmeye veya çekilmesine yardım etme gibi girişimlerde bulunması yasaktır. İşte adayların uyması gereken diğer kurallar;

  • Müsvedde kağıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kağıda yazmaları,

  • Soru ve cevapları cevap kağıdının arkasına yazmaları,

  • Adayların birbirlerine kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,

  • Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlaması,

  • Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdına işaretleme yapmaya devam etmeleri,

  • Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır.

KPSS Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

KPSS sınavları değerlendirilirken sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye alınır. Örneğin KPSS Genel Kültürde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak adayların ham puanları bulunacak. Bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak adayların standart puanları hesaplanacaktır. Bir testte en az 1 ham puanı yani neti olmayan adayın puanları hesaplanmaz. KPSS oturumlarında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı puan hesaplamasında saf dışı bırakmaktadır. Sınavın sona ermesinin ardından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılır.

KPSS 2022 Sınav Takvimi

Kamu Personeli Seçme Sınavı, 4 yıllık fakülte mezunları için her yıl düzenlenmektedir. Ancak lise mezunları ve 2 yıllık ön lisans bölümünü bitiren adayların katıldığı KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavları 2 yılda bir düzenlenmektedir. İşte ÖSYM'nin yayınladığı KPSS sınav takvimi;

Önemli:  Lise mezunlarının katılacağı ortaöğretim sınavı başvuruları 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında iki yıllık ön lisans  mezunlarının gireceği memurluk sınavı başvuruları 3-15 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden alınacak.

KPSS Puanlarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

KPSS lisans, ortaöğretim ve ön lisans sınavlarına katılacak adayların merak ettiği konuların başında KPSS puanlarının geçerlilik süresi yer almaktadır. Adaylar açılan ilanlara sınavdan elde ettikleri puanlarla başvuru yaparlar. İki yıllık ve 4 yıllık üniversite mezunları ile lise mezunlarının KPSS puanı geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Kamu kurumlarında açık olan veya yeni yayınlanan ilanlara adaylar 2 yıl boyunca bu sınavdan elde ettikleri puanlar ile başvuru yapabilirler.

Memur Olmak İçin KPSS'den Kaç Puan Almak Gerekiyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS oturumlarında memur olabilmek için sınavdan en düşük 60 puan alınması gerekiyor. Bu baraj puanın altında olan adaylar tercih yapma hakkı elde edemiyorlar. Memur alımı yapılırken açılan ilanlara göre başvuru şartları değişkenlik göstermektedir. Örneğin Ankara ilinde geçtiğimiz sene yapılan mültecim kadrosu en son alımını 66 puan ile yapmıştır. Bir başka alımda ise İstanbul Üniversitesi için açılan mühendislik kadrosu 62 puanla alım gerçekleştirmiştir. 

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'