2022 KPSS baraj puanı var mı? Memur olabilmek için kaç net yapılması gerekiyor?

KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumları sabahın erken saatlerinde başladı. Sınavdan çıkan memur adayları, sınava ilişkin detayları hemen araştırmaya başladı. 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olan adaylar sınav sonuçlarında elde ettikleri puanlara göre açılan kadrolara iş başvurusunda bulunabilecek. Peki 2022 KPSS baraj puanı var mı? KPSS memur olabilmek için kaç net yapmak gerekiyor? İşte sınava ilişkin tüm detaylar...

2022 KPSS baraj puanı var mı? Memur olabilmek için kaç net yapılması gerekiyor?
2022 KPSS baraj puanı var mı? Memur olabilmek için kaç net yapılması gerekiyor?
GİRİŞ 01.08.2022 16:34 GÜNCELLEME 01.08.2022 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumları saat 12:15 itibarıyla sona erdi. Lisans öğrencileri için memurluk sınavı öğleden sonra yapılacak Eğitim Bilimleri sınavları ile devam edecek. Sınavda toplam 120 soru ile karşı karşıya kalan adaylar, puan hesaplaması yapmaya şimdiden başladı. Sınavın zorluk ve kolaylık derecesine göre alacakları puanları değerlendiren adaylar, alımlar için kaç puan yapılması gerektiği konusunu öğrenmek için araştırma yapıyor. ÖSYM genellikle alım yapılacak kadroların en düşük ve en yüksek puanlarını adaylar ile paylaşıyor. Peki KPSS'de baraj var mı? Memur olabilmek için kaç net yapılması gerekiyor? İşte KPSS değerlendirme işlemlerine ilişkin bilgiler...

2022 KPSS Sınavında Baraj Uygulaması Var Mı?

KPSS baraj puanı uygulaması, alım yapılan kadrolara göre değişkenlik göstermektedir. KPSS puanının düşük olması tercih yapabilmeye engel değildir.  Devlet bünyesinde memur olarak çalışmak isteyen adayların atanabilmek için en az 70 puan seviyesini geçmesi gerekmektedir. Kamu Kurumları Seçme Sınavında belirlenen bir baraj uygulaması yoktur. Devlet kurumları 65 ve 70 puanın altında çok sınırlı bir alım gerçekleştirir.

KPSS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı(1 net) olması gerekmektedir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Adayların ASP'leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacak. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacak. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacak. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacak.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • Kadir karakuş 1 yıl önce Şikayet Et
    cok basitdi benim icin sinav cunki sinava girmedim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'