SGK yazılı sınav ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapıyor! Başvuru detayları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı en az 80 KPSS puan ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Başvuru sürecine ilişkin merak edilen tüm detaylar ise haberimizde...

SGK yazılı sınav ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapıyor! Başvuru detayları neler?
SGK yazılı sınav ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapıyor! Başvuru detayları neler?
GİRİŞ 27.12.2022 09:10 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:38

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesi uyarınca 30 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. En az 80 KPSS puan şartı arayan kurum, başvuru sürecini başarı ile tamamlayan adayları yazılı sınava davet edecek. Yayınlanan ilan ile başvuru süreci şekline ilişkin merak edilen tüm detaylar ile duyuruldu.

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Sosyal Güvenlik Kurumu personel alımı başvuruları 19 Şubat 2022 tarihinde başlayıp 30 Şubat 2022 tarihine kadar devam ediyor. 

Adaylar e-Devlet kapısı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gttov.tr) adresi üzerinden başvurularını online olarak gerçekleştirecek.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak

  • Sınavın yapıldığı 2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak,

  • En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

  • ÖSYM tarafından 2021 ve 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında; KPSSP48 puan türünden seksen (80) ve üzerinde puan almak,

  • Yazılı sınava müracaat eden (atama yapılacak kadro sayısının en fazla 5 katına kadar olan) adaylar içerisinde en yüksek puanlı 150 kişi içerisinde bulunmak (2021 ve 2022 KPSS’de bahsedilen puan türü birlikte değerlendirilecek olup son sıradaki adaya eşit puan alan adayların tümü sınava çağırılacaktır), şartları aranır.

  • Adayların; müfettişlik karakter, çalışma anlayışı ve etik kurallarına haiz bulunması, sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması gerekir.

RESMİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek