Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı en az lise mezunu personel alıyor! Nasıl başvuru yapılır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı farklı unvanlarda en az lise mezunu personel alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı en az lise mezunu personel alıyor! Nasıl başvuru yapılır?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı en az lise mezunu personel alıyor! Nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 02.02.2024 14:30 GÜNCELLEME 02.02.2024 14:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı (KPSS) esas alınmak suretiyle sözleşmeli 35 büro personeli ve 27 destek personeli pozisyonuna yerleştirme yapılacaktır. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR NELER?

  1. Büro Personeli (1 Lise, 12 Ön Lisans, 22 Lisans)

  2. Destek Personeli (3 Garson, 1 Aşçı, 15 Temizlik Personeli, 3 Bulaşıkçı, 2 Fayansçı/Boyacı, 1 Kaynakçı, 1 Elektrikçi, 1 Tesisatçı)

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

  • Müracaat tarihi itibarıyla herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

  • Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

  • Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak,

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, (farklı unvana yapılan başvurular hariç)

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarca sözleşmesinin feshedilmemiş olması veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmemiş olmak,

  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak.

DESTEK PERSONELİ ÖZEL ŞARTLARI

BÜRO PERSONELİ ÖZEL ŞARTLARI

BAŞVURU ZAMANI, ŞEKLİ VE YERİ

Adaylar başvurularını 24.01.2024 - 04.02.2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar ek tablolarda belirtilen gruplardan yalnızca birine başvurabilecek olup yapılacak incelemede başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Kuşçu özdemir 3 ay önce Şikayet Et
    Bari Temizlik işçisi alırken kpss şartı kalksın işkur ile kura çekimi yapılsın
    Cevapla
  • Mülkün Temeli... 3 ay önce Şikayet Et
    Meclise girerken de yaş şartı getirilmesi gerekir. 35 yaşından büyükleri almayın! Zaten insanlar üniversiteden 24-25 ten aşağı mezun olmuyor. En az 10 sene atanma bekliyor. Tam atama fırsatı doğduğunda bu sefer 35 yaş şartı engeli konuyor. Birazcık empati gerekiyor...
    Cevapla
  • mehmetcan 3 ay önce Şikayet Et
    Nedir kardeşim bu yaş şartı ya aaa kaldırın bu yaş olayını yeter artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!