İçişleri Bakanlığı 70 KPSS ile memur alımı sona eriyor! Başvuru şartları neler?

İçişleri Bakanlığı en az 70 KPSS puanı ile 75 kişilik memur alımı yapacağını duyurdu. Başvurular, 29 Ocak- 02 Şubat 2024 tarihleri arasında Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İşte detaylar…

İçişleri Bakanlığı 70 KPSS ile memur alımı sona eriyor! Başvuru şartları neler?
İçişleri Bakanlığı 70 KPSS ile memur alımı sona eriyor! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 02.02.2024 15:00 GÜNCELLEME 02.02.2024 15:03

İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna personel istihdam edilmek üzere 29 Şubat- 08 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’da giriş (sözlü) sınavı yapılacak.

KONTENJAN DAĞILIM TABLOSU

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

  • Bakanlığımızca talep edilen bölümlerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

  • Giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarihinden sonra doğanlar),

  • 2022-2023 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavından istenilen puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak.

  • KPSS puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere tercih edilen il/fakülte-bölüm ve puan türü esas alınmak suretiyle ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek. (Sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş (sözlü) sınavına alınır.) 

BAŞVURU VE BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular, e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Bu nedenle adayların www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir.

Adaylar; e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebileceklerdir.

Başvurular, 29 Ocak- 02 Şubat 2024 tarihleri arasında Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

Başvurular elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

BAŞVURUDA İL/FAKÜLTE- BÖLÜM TERCİHİ

Adaylar, ilan edilen kadro ünvanı için başvuru şartlarını taşımaları kaydıyla ilanda belirtilen öğrenim bölümlerine göre “Ekle” sayfasında yer alan “Talep Edilen Ünvan” ve “Talep Edilen Yer” açılır listesini kullanarak en fazla 3 tercihte bulunabileceklerdir. Adayların, açılır listeden seçecekleri her ünvan ve yer için “Ekle” butonuna basmaları şarttır. Aksi takdirde sınav modülüne kaydedilmeyeceğinden doğacak hak kayıplarından ilgili adaylar sorumludur.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra; ilan edilen her il/fakülte-bölümün sayısına göre adayların KPSS türü/puanı, bölüm ve il tercihleri göz önünde bulundurularak en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere aday tarafından talep edilen il/fakülte-bölüm alanlarından sadece biri için 4 katı kadar aday belirleme işlemi gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina