Müziğin efsane ismi ölümünün 10. yılında anıldı

Üsküdar Belediyesi, müzik dünyasının efsane ismi Üsküdarlı Ahmet Ertegün’ün ölümünün 10. yılı anısına özel bir saygı konseri düzenledi.

Müziğin efsane ismi ölümünün 10. yılında anıldı
Müziğin efsane ismi ölümünün 10. yılında anıldı
GİRİŞ 30.03.2017 11:28 GÜNCELLEME 30.03.2017 11:28

Hayatı boyunca birçok müzisyenin kariyerine şekil veren, müzik dünyasına kazandırarak geniş kitlelere tanıtan Ahmet Ertegün’ü Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserle anan Üsküdar Belediyesi, bu özel gecede ünlü saksafon sanatçısı İlhan Erşahin ve grubu İstanbul Sessions’ın yanı sıra genç yetenek Hakan Başar’a da yer verdi.

Gece, uluslararası anlamda büyük üne kavuşarak, müzikseverlerin sevgisini ve hayranlığını kazanan The Rolling Stones, Led Zeppelin, Eric Clapton, Aretha Franklin, Ray Charles gibi isimleri müzik dünyasına kazandıran Ahmet Ertegün’ün anısına, müzik yapımcısı İzzet Öz’ün hazırladığı belgesel ile başladı.

İzzet Öz gecenin sunuculuğunu da üstlenerek Ahmet Ertegün ile anılarını da paylaştı. Ahmet Ertegün’ün hayatı ve müzik endüstrisine kazandırdığı önemli isimlerin yer aldığı belgeselin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açılış konuşmasında, Üsküdar’ın bir sanat şehri olduğunu, Ahmet Ertegün’ün de Üsküdar’ın en önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti. Türkmen, “Ertegün, müzik dünyasına kazandırdığı sayısız değerlerin yanı sıra Üsküdarlı kimliği ile bütün dünyaya da “Üsküdar’a gideriken” şarkısını sevdiren çok önemli bir isim. Bu gece kendisini ölümünün 10. yılı sebebiyle anıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi. İlhan Erşahin’in de evrensel değerlerimizi saksafonla, cazla dünyaya duyurmasından büyük gurur duyduklarını belirtti.

Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşılan özel gecede genç yetenek, 8 yaşından beri piyano çalan 13 yaşındaki piyanist Hakan Başar’a da Üsküdar Belediyesi eğitim bursu verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi