Poşetli dedenin mirası bağışlanacak!

Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden "poşetli dede" olarak tanınan kişinin mirası Mevlana Müzesi'ne bağışlanacak.

Poşetli dedenin mirası bağışlanacak!
Poşetli dedenin mirası bağışlanacak!
GİRİŞ 30.09.2014 08:32 GÜNCELLEME 30.09.2014 09:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden "poşetli dede" olarak bilinen Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, dayısının banka hesabında olan parayı bağışlayacaklarını belirterek, "Banka hesabında 1,5 milyon liraya yakın para çıkmış. Onu da Mevlana Müzesi'ne bağışlayacağız. Bu konuda, akrabalarının hepsini bir araya getirip razı edeceğim. Çünkü burada kazandı, burada kaybetti..." 

YORUMLAR 6
  • ömer kapukaya 9 yıl önce Şikayet Et
    dikdur. adam parayı dilencilikle kazanmış. ayrıca kendi varislerinin fikri. fakat Mevlana müzesine bağışlanması aptalca. zaten kapıda birsürü para alıyolar. biriken paralar ne oluyor.? olan biten hep aynı tamamen ahmak duyarlılığı.
    Cevapla
  • KURBANN 9 yıl önce Şikayet Et
    yaşam tarzı. dede için paranın önemi yomuş.yaşam tarzı iş olarak kabul etmiş onu ve sürekli toplamış.yaşadığı gibide ölmüş.devletin paraya el koyup bakım evlerine harcaması lazım.müzenin paraya ihtiyacımı var.müzeye dedenin mumyasını koyun ibret olsun.
    Cevapla
  • dikdur 9 yıl önce Şikayet Et
    hatalar zinciri.... birincisi bir vatandasimiz vefat ettikten sonra yakinlari dururken mirasi "bagislamak" islami acidan ne kadar dogru? Kaldi ki ozaman MIRAS olmuyor! Ikincisi Fatih kardesimin de dedigi gibi Mevlana müzesini DIN TURIZMIN cazibe noktasi haline getirmek ve pazarlamak (islami gectim) ETIK acidan ne kadar dogru? Kaldi ki türbelere "dua" icin gitmekde DINDE varmidir? Daha sayabilirim ama maksat coktan anlasildi sanirim...
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    müzeyemi. keşke fakirlere mağdurlara bağışlansaydı.
    Cevapla
  • Fatih Bayramoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Poşetli Dedenin Mirası. Dedenin mirası Mevlana Türbesine bağışlanacakmış.Bu memnuniyet verici ancak Mevlana Türbesinin mevcut hali değil.Ben ağustos ayında Konya'da idim. Hz.Mevlana'nın kabrini ziyaret edip dua etmek istedim.Hayatımda ilk defa bir türbeye para verip girdim.Görevliye "ben müzeye değil Hz. Mevlana'ya dua etmeye geldim yine de para mı vereceğim" diye sordum "evet" cevabını alınca şok oldum. İçerideki kafelerde ise bir adet sade maden suyunu 4 TL'ye satıyorlar.Resmen soygun denir buna.Burası turistik mekana çevrilmiş.Halbuki dünyaya birkaç yüzyılda bir gelen bir zat-ı muhteremin türbesi orası.Çok üzüldüm. Hükümetimizden özellikle de Konya milletvekillerimizden bu hatanın önüne geçmelerini talep ediyorum. Bakın şimdi Türbenin 1,5 Milyon TL'si daha oldu. Ülkemiz fakir veya güçsüz bir ülke değil. İnanın kapıda 5 TL almasa emin olun batmaz. Sayın HABER 7 ekibinden de "Ne olursan ol yine gel" diyen bu muhterem zatın türbesine ücretsiz giremememizi haber yapmasını diliyorum. Teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!