Bu beldenin tüm müdürleri kadın

Tatil ve su cenneti olan Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde 5 banka şubesiyle PTT şubesinin müdürlerinin tamamı kadınlardan oluşuyor.

Bu beldenin tüm müdürleri kadın
Bu beldenin tüm müdürleri kadın
GİRİŞ 18.08.2011 18:45 GÜNCELLEME 18.08.2011 18:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

5 bankanın şubesiyle PTT şubesini yöneten kadın müdürler ilk kez Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nun makamında bir araya geldi. Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde pozitif ayrımcılığın en açık örneği görülüyor.

Beldedeki 5 banka şubesiyle PTT şubesinin müdürlerinin tamamı kadınlardan oluşuyor. Akçay'da Ziraat Bankası Şube Müdürü Meryem Koç, İş Bankası Şube Müdürü Nazlı Göncüoğlu, Halk Bankası Şube Müdürü Sevinç Kılıç, Akbank Şube Müdürü Bahar Tikveşli, Garanti Bankası Şube Müdürü Müge Çolak, PTT Şube Müdürü Türkan Keskin, görevlerindeki başarılarıyla taktir topluyor. Akçay'ı yöneten kadınlar ilk kez Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nun makamında bir araya geldi.

Görev yapan kadın yöneticiler arasında en deneyimli olan Ziraat Bankası Şube Müdürü Meryem Koç, 4 yıldır bu görevini sürdürdüğünü belirterek, banka yetkililerinin de kadınlardan oluşmasının hoş bir tesadüf olduğunu söyledi. Koç, "İşimizi yaparken cinsiyetimizi asla öne çıkarmayız. Kadın olduğumuzu özellikle erkek meslektaşlarımızın yanında göze batırırcasına belirtmeyiz. Bizim kadın olmamız, anne, eş veya aile ilişkilerimizde yer alır. Çalışma hayatında aynı işi yapıyorsak, bunun önemi yoktur. İş yaşamında konulara annelik duygusu ile daha özenli, dikkatli, detaycı ve daha hassas yaklaşımlarımız ile başarıyı üst seviyelere taşıdığımıza inanıyorum" dedi.

Üç aydır Akçay’da görev yapan Garanti Bankası Şube Müdürü Müge Çolak, kadınların hayatın diğer alanlarında da üstlendikleri görevleri başarı ile yerine getirdiğini belirterek, “Bankacılık sektöründe müşteri ilişkilerinde hassas daha dikkatli olunması gerekiyor. Bizlerde erkek meslektaşlarımız gibi hatta onlardan daha başarılı bir şekilde görevimizi sürdürüyoruz” dedi. İki aydır görevde olan İş Bankası Akçay Şube Müdürü Nazlı Göncüoğlu ise, ilk kez diğer banka yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirterek, "Akçay'a kadın yöneticilerin olmasının benim için ayrı bir moral kaynağı oldu. Toplum içinde 'kadın eli değmiş' sözünün Akçay'da gerçekten hayata geçmiş olduğunu gördüm" diye konuştu.

HER ALANDA KADINLAR VAR

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay'da kadınların her alanda var olduklarını belirterek şöyle dedi: "Akçay'da nüfus sayımına göre kadınların sayısı erkeklerden fazla bulunuyor. Nüfusumuzun yüzde 53'ü kadınlardan oluşuyor. Ayrıca 84 kadın esnafımız var. Belediyemizin, İmar ve Şehircilik, Mali Hizmetler, Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de kadın arkadaşlarımız yürütüyor. Ayrıca beldemizdeki bir mahalle muhtarımız, bir alışveriş merkezi, bir süpermarket müdürümüz kadınlardan oluşuyor. Akçay'da kadın idarecilerimiz olmasında gurur duyuyorum."dedi.

İHA

YORUMLAR 1
  • erol çetin 12 yıl önce Şikayet Et
    kadınlar. Okulların çoğunda öğretmenler bayan ,Artık kadın egemen bir toplum olduk.bakalım bu durum ilerde ne gibi sorunlar çıkaracak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'un 10 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrikler ne zaman gelecek?
Erdoğan'dan İslam ülkelerine Gazze çağrısı: Bu davaya sahip çıkın!