Bu sitenin havuzu başörtülüye yasak

Bursa'da lüks bir sitenin yöneticileri garip bir uygulamaya imza attı. Uygulamya göre havuzun tüm bakım ve onarım giderlerine katkı koyan tesettürlü bayanların havuza girmesi yasak...

GİRİŞ 29.08.2012 11:54 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bursa'da bir sitede konut sahiplerinin ortak malı olan havuza muhafazakar mayolu bayanların girmesine izin verilmiyor. Site yöneticisi, çoğunluk kararı ile bu kuralın uygulandığını ifade ediyor. Havuzun tüm bakım ve onarım giderlerine katkı koyan tesettürlü bayanlar, yasağın bir an önce kaldırılmasını istiyor.

Yasak, Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi İnciraltı Sokak'taki Baysan Sitesi'nde uygulanıyor. Site yöneticisi Yurdabakan Özdemir'in verdiği bilgiye göre; 2006 yılında yapılan genel kurul toplantısında havuza tesettürlü giriş konusu görüşüldü.

Oylamada 82 kat malikinden 48'i onay vermediği için havuza muhafazakar mayolu giriş yasaklandı. Sonraki yıllarda da "Bazı site sakinlerinin vücudundaki yaraları gizlemek için muhafazakar mayo benzeri giysilerle havuza girdikleri tespit edildiğinden bu tip giysilerle havuza girilmesi kesinlikle yasaktır." kararı alınarak sitenin panosuna asıldı. Ayrıca havuz kenarındaki tabelaya da mayo dışında herhangi bir giysi taşıyanların havuza girmelerinin yasak olduğu yazıldı.

"GENEL KURUL KARARI ANAYASA'NIN ÜZERNDE OLAMAZ"

Önceki gün muhafazakar mayo ile yüzmeye kalkan Büşra Tamdan, defalarca uyarılarak dışarı çıkartılmış. Büşra Tamdan'ın babası İsmail Bilen, yönetimin aldığı hukuk dışı kararı mahkemeye taşıyacağını söyledi. İsmail Bilen, 2006 yılında Samsun'da okuyan oğlunun yanına gittiğinde de kızının havuzdan yaka paça çıkartıldığını söyledi. Bilen, yaşanan son olayı şöyle anlattı: "Benim kızımı havuzdan çıkartmak için görevli yolluyorlar, o gidiyor, öbürü geliyor, 'genel kurul kararı var' diyorlar. Hiçbir genel kurul kararı anayasanın üzerinde olamaz. Benim kızımın giyim biçimi, havuza girme biçimi kimseyi ilgilendirmez. Biz burada bikini ile girene kızmıyoruz, mayo ile girene kızmıyoruz. 'muhafazakar mayo yaraları saklar' diyorlar, ben mayonun sakladığı yaraları bilmiyorum ki."

"İNADINA GİRMEDİK"

Genel kurul kararını ileri sürülerek sitedeki bir çok insanın havuza girmesinin engellendiğini belirten İsmail Bilen, "Benim kızım hamile, başına bir şey gelse bunun mesulü kim? Genel kurul kararını da benim oğluma ve bana imzalattırmaya çalıştılar, kabul etmedim.

Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım, böyle bir kural olamaz. Biz 2006 yılından bu yana havuza girmedik. Kızım da damadım istiyor diye girdi. Yani biz inadına da girmedik, herkes istediği gibi yaşasın, hoşgörüden yanayız." diye konuştu.Site sakinlerinden Mehmet Güneş, yasağa karşı olduğunu söyledi. Güneş, "Herkes istediği şekilde yaşamını sürdürebilmeli." dedi.

"ÜÇ SENE ÖNCE EŞİMİ HAVUZDAN ÇIKARTTILAR"

Ömür Çamurcoğlu isimli site sakini, üç sene önce muhafazakar mayolu olduğu gerekçesiyle eşinin havuzdan çıkartıldığını ifade etti. Çamurcuoğlu, şunları söyledi: "3 sene önce eşim muhafazakar mayolu  olduğu için yöneticiler eşimi havuzdan çıkarttı. Bir sene sonra aidat borcum yok diyerek tekrar girdik ama eşim hala giremiyor. Yönetim kurulu karar almış, ben toplantıdaydım böyle bir karar alınmadı ama karar defterine işlenmiş. Biz de yetki mercilere müracaatımızı yapacağız."

Yasağı haklı bulan bazı site sakinleri, kurallara herkesin uymak zorunda olduğunu belirtti, muhafazakar mayoyu savunan ailelere tepki gösterdi. Site sakinleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

SİTE YÖNETİCİSİ: SİTENİN KARARLARI VAR

Site yöneticisi Yurdabakan Özdemir, bürosunda oturduğu sırada kendisine ihbar geldiğini belirtti. Özdemir, daha sonra yaşanan olaylar hakkında şunları dile getirdi: "Bayanın birisi 'havuza muhafazakar mayo ile girmek serbest mi' diye sordu. 'Yok, aldığınız kararlar gereği yasak. dedim. 'Girdiler' dedi. 'Girmiş olabilir ben gelip oraya onu çıkartamam, bekçiyi göndereyim' dedim ve gönderdim bekçinin birisini.

Bekçi gidip 'Hanımefendi buraya muhafazakar mayolu girmek yasak' demiş, kadın da babasına telefon etmiş. Kadını tanımıyorum, kızıymış, ben de o sırada dışarı çıktım. Üç kişi birden üzerime yürüdü. Burada alınmış bir karar var. Ben bu kararlara karşı arkadaşın girmesine serbest diyemem, çık demedim, gidip kolundan tutup dışarı da çıkartmadım. Ama bekçiyi gönderdim."

Kararı site sakinlerinin aldığını belirten Özdemir, değiştirilmesinin de yönetim kurulunda çoğunluk sağlanarak yapılabileceğini vurguladı.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 7
  • Derya 4 yıl önce Şikayet Et
    konu sadece tesettürlü bir kadının havuza girip girmemesi ya da bunun dine uygun olup olmaması değil asıl konu insanların birbirini ötekileştirmesi nasıl böyle bir şeyi destekleyebiliyorsunuz ya yazık
    Cevapla
  • bülent yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    si nan kek sin. gerçekten öyle :)
    Cevapla
  • Sinan KEKSİN 11 yıl önce Şikayet Et
    başörtülünün havuzda ne işi var. hem başörtüsü takıp hem havuza naıl girecek. hem dinen hem hijyenik olarak doğru bir karar.
    Cevapla
  • mehmet evcılar 11 yıl önce Şikayet Et
    isabet olmuş. başörtülü bir kadın'ın ne işi var o havuz'da..zaten kadının ne işi var en başında bunu sormam gerekirdi..kapalı bir havuz da değil yahu herşey çığrından çıktı nedir bu rezalet allah'ın yasakladığı bir durum haram haram haram...! müslüman olan uyar, olmayan karşı çıkıyor .
    Cevapla
  • SAMİMİYET TESTİ 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın bayram eren.... yani burda bir mağduriyet edebiyatı yapılıyor senki de... şim di havuz bu ya... havuza nasıl girilmeli... çarşaflamı... yanlış anlamayınız lütfen... açık olsun demiyorum.. kapalı olsun.. ama.. kapalı birsürü kıyafet var, saçı örten havuz için çeşitli üzürnler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama