Ortadoğu'da kıyamet kopartacak İsrail-Suriye gerginliği

Suriye ve İsrail gerginliği, Suriye'nin Golan Tepeleri'nde devriye gezen bir İsrail ordusu aracını imha ettiğini iddia etmesi üzerine yine yükseldi.

Ortadoğu'da kıyamet kopartacak İsrail-Suriye gerginliği
Ortadoğu'da kıyamet kopartacak İsrail-Suriye gerginliği
GİRİŞ 21.05.2013 12:43 GÜNCELLEME 22.05.2013 08:13
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

 Aracın imha edildiği iddiasını reddeden İsrail, Suriye'den açılan ateşe yine ateş açarak karşılık verildiğini açıkladı. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın Genelkurmay Başkanlığı'na dayanarak yaptığı açıklamaya göre, Suriye ordusu, İsrail'e ait devriye aracını Golan Tepeleri'nin Suriye tarafına geçtiği için top ateşiyle imha etti. Genelkurmay'ın açıklamasında, "Silahlı kuvvetlerimiz, işgal edilmiş topraklardan sınırlarımıza giren ve silahlı terörist grupların bulunduğu bir Acem köyüne doğru ilerleyen İsrail'e ait bir aracı imha etti" cümlesi yer aldı. Söz konusu aracın Golan'da muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu Bi'ru Acem köyüne doğru gittiği ifade edildi. Suriye, ateş açıldıktan sonra da ‘ülkenin egemenliğini ihlal eden herhangi bir girişime acil ve katı bir misilleme uygulanacağını' açıkladı. Ayrıca Suriye'nin açtığı ateş, İsrail ile aralarındaki kriz başladığından bu yana yaşanan bir ilk oldu. Suriye ilk kez İsrail ordusunu hedef aldığını kabul etti.

Golan Tepeleri'ndeki ateşkes hattında meydana gelen olayda İsrail'in yanıtı da ateş açmak oldu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin de Suriye'ye ateş açtığı ve bir hedefi vurduğu belirtildi. İsrail ordusu sözcüsü Avichai Adraee ise, aracın imha edildiğini yalanladı. Adraee, aracın küçük çapta hasar gördüğünü ancak imha edilmediğini, içindeki askerlerin de yaralanmadığını öne sürdü.

İki füze atıldı

Suriye ise açtığı ateşe İsrail'den iki füze ile karşılık verildiğini öne sürdü. Suriyeli yetkililer füzelerin can ve mal kaybına yol açmadığına dikkat çekti. İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon ise, "Suriye politikamız açık: İç savaşa müdahale etmiyoruz. Ancak Golan Tepeleri'ndeki durumla ilgili olarak, topraklarımıza ateş açılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Golan Tepeleri, 1967'deki, Altı Gün Savaşı sırasında İsrail'in askeri işgali altına girmişti. 1981'de de İsrail, Golan'ın ele geçirdiği bölümlerini tek yanlı olarak ilhak etmişti.

YORUMLAR 54
  • Ahmet Akar 10 yıl önce Şikayet Et
    SANMIYORUM.. İsrail kolay kolay savaşa girmez. Ancak başka ülkeleri savaştırıp üzerinden nemalanır.. Bence savaşa zorlanacak tek ülke Lübnan olacaktır.
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. esedin yaptığı tam isabettir keşke şu semalarına gelen uçaklarınıda vursa savaşmı çıkacak israille bilmem neyle vallahi çıksın billahi çıksın şu beş vakit alnı secdede olan ama hertürlü kötülüğü cahilliği ferasetsizliği kendine hak gören cenneti garantilemiş olan müslümanlarımızda gerçek yüzlerini ortaya koysun herkes görsün ne sınav basit ne cennet ucuz.siz allahın rahmetini kabul etmezseniz allah yerinize bir kavim getiri vedud ismi yaşanır nefsiyle uğraşıp hakkıyla kul olmaya çalışanları tenzih ederim.
    Cevapla
  • ESİN YALNIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    neden?. inanasım gelmiyor acaba?
    Cevapla
  • ertan tan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sn Nur DÜLGER. Suriye'de Sünni Şii kavgası yok demiyorum ama asıl kavga İslam küfür kavgasıdır. İslam düşmanlarının Müslüman topraklarındaki zenginliklere sahip olma kavgasıdır. Siz İran'ı bir avuç dinden inançtan uzak alevi'nin yanında olmakla suçlarken asıl meseleden gaflet ettiğinizin farkında değilsiniz. Bu tavrınızla kafirlerin ekmeğine yağ değil bal sürdüğünüzün farkında değilsiniz. Onların tam da istediğini yaptığınızın farkında değilsiniz.
    Cevapla
  • ertan tan 10 yıl önce Şikayet Et
    İftiradan başka bir şey bilmeyenler. Habire aynı şeyleri tekrarlayıp dururlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler