Mısır'da halk korkudan sakalını kesiyor

Ordunun ülkenin yönetimini ele geçirmesinin ardından Mursi yanlıları ile muhalifler arasında ciddi çatışmalar yaşanırken, insanların sakallarını kesmeye başlaması intikam eylemlerinden duyulan endişeyi de gözler önüne serdi.

Mısır'da halk korkudan sakalını kesiyor
Mısır'da halk korkudan sakalını kesiyor
GİRİŞ 04.07.2013 07:44 GÜNCELLEME 04.07.2013 12:07
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Mısır'da Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin canlı yayında devlet televizyonundan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrildiğini ve erken seçimlere gidileceğini açıklamasının ardından, muhalifler ve Mursi yandaşları sokaklara döküldü. Yaşanan gelişmeleri muhalifler sevinçle karşılarken, Mursi taraftarları ise tepki gösterdi.  

Ordunun açıklama yapmasının beklendiği saatlerde, Mursi destekçileri ile muhalifler arasında çok ciddi çatışmalar yaşandı.

Tanklar, Kahire Üniversitesi çevresinde ordunun açıklama yapacağı bildirilen saatlerden itibaren konuşlanmaya başladı. Üniversite etrafında toplanan muhalifler ile Mursi'ye destek veren gruplar arasında taşlı sopalı çatışmalar yaşandı. Kahire Üniversitesi'ni ablukaya alan tanklar, burada çatışan gruplara müdahale etti.

Kahire Üniversitesi'nde ise Mursi'ye destek gösterisi düzenleyenlere muhalifler tarafından ateş açılarak saldırıldı. Olayda en az 16 kişi hayatını kaybetti.

30 Haziran'dan beri yaşanan olaylarda ise ölü sayısı 40'a yaklaşırken, yaralı sayısı ise bini geçti.

Ordu, Mursi yanlılarına müdahale olmadığını, güvenlik çemberine alındıklarını açıkladı. Ancak Amerikan televizyonu CNN'e konuşan Müslüman Kardeşler sözcüsü Gehad el-Addad, askerlerin meydanın kuzey ve güney girişlerini kapattığını, kendilerini uzaklaştırmaya çalıştığını söyledi.

El-Addad, askerlerin havaya uyarı ateşi açtığını ve bir Müslüman Kardeşler üyesinin bacağından vurulduğunu söyledi. Akşam Mursi yanlılarının gösterileri devam ederken ilerleyen saatlerde birçok kişi sessizce oturmaya başladı, zaman zaman ordu ve Sisi karşıtı sloganlar atıldı. Rabia-tül Adeviyye Camii'ndeki göstericiler, hoparlörlerden yayınlanan Musri'nin eski ses kayıtlarını dinledi.

KORKUDAN SAKALLARINI KESİYORLAR

Mısır'da seçimlerde gözlemci faaliyeti yürüten National Democratic Institute'ten (Ulusal Demokratik Enstitü) Hafsa Halawa ise ordunun yarattığı tedirginliği Twitter'dan yazdığı "Şimdiden birçok insanın intikam şiddeti korkusu ile sakalını kestiğini duydum. Erkek kardeşim de sakalını kesmeyi düşünüyor" mesajı ile anlattı.

YORUMLAR 14
  • Barışık hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    Sünnete uygun Sakallı ADAM! Dün neise bu günde o dur... Bu gün Sakallarını kesenler ise Dünde sakalsız idiler.. Yiğit Adam, Mursinin İktitarı ile Güçlüden yana olmanın faydalarına olacağını düşünerek, sakal bırakanlar..Bu gün Mursinin ABD'nin Çocukları olan sakalsızlar tarafından darbe ile düşürülünce, Gücün Sakalsızlarda olduğunu görünce, Sakallarını bu gün kesiyorlar...Sünnete uygun Sakallı ADAM! Laikliğin getirdiği çağdaş yaşamın olmazsa olmazları olan, içkiye, kumara, Zinaya ve Faize Direnen, Adam gibi adam olan, MÜSLÜMAN..
    Cevapla
  • Barışık hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    O sakallarını kesenler, geçmişte de sakalsız olan, islama teslim olamayan, güçlüden yana olan Müslümanlar(!). Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. MÂİDE suresi, 54. ayet
    Cevapla
  • POSTAL 10 yıl önce Şikayet Et
    Hade hep beraber Berberlere.keselim su sakallari ve badem biyiklari:). Niolur nolmaz, bu is Turkiye'ye de gelecek gibi sanki:)
    Cevapla
  • Faruk Emre 10 yıl önce Şikayet Et
    Çakma Seyyidden Sosyalist Nakaratlar. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellemin) biricik damadı olan, meleklerin bile kendisinden haya ettiği Hazret-i Osman'a (radıyallahu anh) "BUNAK" diyen bir zat, değil seyyid edepli bir ümmet bile olamaz! Kendisini islam alimi değil, ateşli bir sosyalizm hayranı yazardır! Çakma Seyyid İslamda Sosyal Adalet Kitabının 186. Sayfasında diyor ki: "Pek yaşlı olan Osman’ın hilafete geçmesi kötü bir talihin eseridir. Müslümanların mallarını gelişi güzel harcamıştır. Çok müsrif idi. Zübeyr’e 600.000, Talha’ya 200.000, Mervan’a ise Afrikıyye haracının beşte birisini verdi. Eshâb ve bilhassa Ali bin Ebi Talib bunları işitince onu azarladı." Allah, cahil müslümanlara akıl fikir versin.
    Cevapla
  • TRConqueror 10 yıl önce Şikayet Et
    Faruk Emre'ye. Seyyid Kutup'a nasıl dil uzatırsın onun mücadelesini hiç okudunmu ?!!!! Kusura bakma çok cahilsin çünkü bilmediğin bir insana fitneci diyorsun !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'e bir günde dört koldan darbe: Keskin nişancı, roket, pusu, füze salvoları
İstanbul motosiklet dehşeti! 6 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçtı!