Mısır'da yönetime el koyan ordudan ilk açıklama

Mısır Genelkurmay başkanı ve Savunma Bakanı Sissi, ülkede huzurun sağlanması için çağrıda bulunduklarını ancak Cumhurbaşkanı Mursi'nin bunu dikkate almadığını söyledi.

GİRİŞ 03.07.2013 22:18 GÜNCELLEME 04.07.2013 01:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Mısır'da Savunma Bakanı General Abdulfettah El Sisi, mevcut anayasayı askıya aldıklarını ve seçim yapılıncaya kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'un cumhurbaşkanlığı görevi yürüteceğini açıkladı.

Geçiş döneminde teknokratlardan oluşan ulusal bir uzlaşı hükümeti kurulacağını dile getiren El Sisi, yaptıkları müdahalenin gerekçesini "Halkın orduyu göreve davet ettiğini hissettik" diye savundu.

Diyalog çağrıları yaptıklarını bu çağrıya muhalefetin uyduğunu fakat Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den yanıt alamadıklarını belirten Sisi, ordunun siyasetten uzak duracağını söyledi. Siyasi uzlaşı için uzun süre ve çok fazla çaba sarf ettiklerini belirten Sisi, alınan kararların uzlaşı sonucunda gerçekleştiğini ileri sürdü.

Sisi'den sonra söz alan Mısır Kıpti Patriği Papa 2. Tovadros da yapılan müdahalenin gerekliliğini savundu

YORUMLAR 25
  • Ali EMİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    FİRAVUNUN TORUNLARI İŞBAŞINDA. Firvunun torunu habere göre "Halkın orduyu göreve davet ettiğini hissettik" buyurmuş. Öbür tarafta daha büyük bir kitle DARBE İSTEMİYOR. Senin halktan anladığın bizdeki gibi KENDİNİ ELİTİST ZANNEDEN AZINLIK mı? Halkın yüzde elli ikisi Anayasayı kabul etmiş ve Mursi'yi seçmişti. İSRAİL ve ABD çoktan kutlamalıydı(!)
    Cevapla
  • Ahmet ÖZYURT 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH MISIR HALKINA SABIR VE SELAMET VERSİN. İbret alabileceklere insanın kalbini yakan bir ders Mısır askeri darbesi. Darbeci askerde yerine getirilende Halk tarafından seçilen başkan tarafından atanmış. Halkın yarıdan fazlasının desteği ile seçilmek aklına gelen her şeyi yapma hakkını vermiyor. Allah’u Teala habibine buyuruyor ki “İşinde Onlarla İstişare Et” (Ali İmran 159). Bir ülkede halkın oyları ile seçilen her can ülkeyi yönetirken o ülkenin her canlısı ile gerektiğinde istişare yapmalı ki adil ve hakkaniyete uygun kararlar vererek ülkeyi yönetebilsin. Keskin sirke küpüne, keskin lider ülkesine ve halkına zara. Allah Mısır Halkına sabır, metanet, ihlas, hidayet ve selamet versin. Rabim mümin toplumları böyle ağır sınavlardan geçirmesin.
    Cevapla
  • ali aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    bu mısırdaki darbe TÜRKİYE YE ATILAN BİR GOLL DÜR. dikkat etmemiz lazım buradan cağrı yapıyorum bu vatanını seven hicbir olaya karışmasın tayyip erdoğanı sevmeye bilirsin fakat oyun büyük arap baharı istedikleri yönde olmadı şimdi rutuşş yapıyorlar arab baharından sonra mısır filistine yardımcı oldu ve türkiyeye yakın durdu bu batıyı ve yahudileri cıldırtdı şimdi darbe yaparak türkiyeye dolayısıyla sayın erdoğana goll attılar ve sayın erdoğanın gazze ye yapacağı ziyareti engellemek istiyorlar ? oyun büyük allah cc oyunlarını başlarına gecirsin amin
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Açıklamanın hiç faydası yok, Bizimkilerde yapmıştı ama şimdi içerdeler.!. sen azınlığı çoğunluğa hükmettir ardından açıklama yap,Türkiye bunları çok gördü çok sabretti sonunda bir kahraman çıkageldi bize oyun oynayanları hesab vermeye soktu !
    Cevapla
  • kadir keskin 10 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK OLDU MISIRA.. Mısır, Mursiler yetiştirmiş ama Necdet Özeller Hakan Fidanlar yetiştirememiş..konuşmalara bak "mısır halkının iradesi "diyor.seçim olalı daha 1 yıl olmamış.ne iradesi ne saygısı.kıpti papaz darbenin gerkliliğini savunmuş.o adiler hüsnü devrilirken yanında yer almışlar ama kurtaramamışlardı..vel hasıl mısırda ÇAPULCULAR şimdilik amacına ulaştı.ama evrensel gerçek şudur ki EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLAMAZ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlaç devi AstraZeneca yan etkileri nedeniyle Covid-19 aşısını küresel çapta geri çekti
Rize'de 1 ton petrol sızıntısı