Mısır'da çatışma: 7 ölü, 300'den fazla yaralı

Mısır'da bugün Mursi yandaşları ile darbe destekçileri arasında çatışmalar çıktı. Son iki günde 7 kişi hayatını kaybederken 300'den fazla kişi yaralandı.

Mısır'da çatışma: 7 ölü, 300'den fazla yaralı
Mısır'da çatışma: 7 ölü, 300'den fazla yaralı
GİRİŞ 16.07.2013 10:28 GÜNCELLEME 16.07.2013 18:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç'un haberi

Kuşatma bitti, camide mahsur kalan cemaat dışarı çıktı

Mısır'ın başkenti Kahire'de dün gece yapılan darbe karşıtı gösteriler sırasında "baltacılar" olarak adlandırılan suç çeteleri tarafından camide kuşatılan yaklaşık 300 kişi, öğle namazı için camiye gelen kalabalık grupla camiden çıktı.

400 KİŞİ TUTUKLANDI

Mısır'ın devlet haber ajansı MENA, başkent Kahire'de gece yaşanan olaylar sonucu 401 kişinin tutuklandığını duyurdu.

MENA'da yer alan haberde, "Güvenlik güçleri olayları provoke eden 401 kişinin tutuklanmasını başarıyla gerçekleştirmiştir." denildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, başkent Kahire'deki olaylarında 7 kişinin öldüğünü, 261 kişinin yaralandığını açıkladı

Mısır Sağlık Bakanlığı Acil Yardım Komitesi Başkanı Muhammed Sultan, yaptığı açıklama, Ramses Meydanı, 6 Ekim Köprüsü ve Nahda Meydanı ile Giza bölgesinde gece yaşanan olaylarda 7 göstericinin hayatını kaybettiğini, toplam 261 kişinin yaralandığını bildirdi.

Başken Kahire'de bulunan Ramsey Meydanı'ndaki Fetih Camii imamı Şeyh Ayd El Hafiz, cami içerisinde bine yakın aralarında çocuklar ve kadınları da bulunduğu Mursi destekçilerinin, baltacılar tarafından ablukaya alındığını söyledi.

Hafiz, içeri gaz bombalarının atıldığını ve ellerinde silah ile bıçakların olduğu baltacıların 'Sizi keseceğiz' tehditlerinde de bulndukları ifade etti.

Grup, camiye fiili saldırıya da geçti. Kapıları ve camları tahrip edildi.

Cami imamı, El Ezher ve güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunduklarını ancak herhangi bir dönüş alamadıklarını da ekledi.

Öte yandan dün gece Ramsis'te Mursi yanlıları ile darbe yanlıları arasında yaşanan çatışma sonucu 4 kişinin öldüğü 300 kişinin de yaralandığı açıklandı. Göstericilere polisler tarafından plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.

Dün iftarın ardından bir grup Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılan El-İttihadiyye'ye, bir grup ise Ramses Köprüsü'ne yürüdü. Köprüde polisle karşılaşan İhvan taraftarları polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Olay Rabiatul Adeviye meydanında duyulunca binlerce İhvan taraftarı bölgeye geldi. Ancak baltacılar, bölgeye gelmek isteyen İhvan taraftarlarına saldırarak darbe sonrası taraflar arasındaki ilk çatışmayı gerçekleştirdi. Baltacılar, İhvan taraftarlarına balta, taş, sopa, şişe, havai fişek ve silahlarla saldırdı. Saldırı sonrasında İhvan taraftarı da Baltacılarla taşlarla karşılık verince ortalık adeta savaş alanına döndü.

Mısırlı bir vatandaş saldırılar sırasında yaralanan küçük kızı yatıştırmaya çalışıyor.

Darbeci polisler göz yaşartıcı bomba atan silahı ateşlerken böyle görüntülendi.

Güvenlik güçleri Kahire metrosuna gaz bombalarıyla saldırdı. Metrodakiler panikle sağa sola kaçıştı. Gazdan en çok etkilenenler ise kadın ve çocuklar oldu.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 16
  • son nefes 10 yıl önce Şikayet Et
    "cihad" olmadan zafer olmaz.cihatı inkar ederek ancak şeytanlar memnun olurlar.cihad diye şuuraltımıza yerleştirilen şeylerin hepsi aldatmaca.şeytanın nefsin hileleri.. "cihadı" esir düşmüş bir insan bir ülke bir fatih,gibi görebilirsek,onu inkar etmeyi değil kurtarmayı,ihya etmeyi düşünmeye başlayabiliriz..
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    yahudilerin elinin uzandıgı bir yer olaki zalimlik olmaya. zalimin zulmü varsa mazlumun rabbi var elbet bu zulmedenler gönünllerimizde hep nefretle yad edecegiz allaha havale ediyorum bu vahşi leri rabbim laneti üzerlerine olur muslumanın kime zararı olmuşki ne istersiniz
    Cevapla
  • TUNÇ AHMET 10 yıl önce Şikayet Et
    OYUN VE SENARYO KURMA BİR GÜN TERSİNE DÖNER. haber ve gundemlere bakıldığında kan gözyaşı diktatörlük sömürü....... gibi oyun ve senaryoların islam ülkeleri üzerinde senelerdir bilinçli bir şekilde uygulanmaktadır. ama şuda bilinmelidirki bazen kazılan kuyuya kuyuyu kazanında girme ihtimali mevcuttur.yuce allah bu ramazan ayı hürmetine tüm islam ülekelerine birlik beraberlik nasip edip bu şer odakların oyun ve senaryolardan korusun.
    Cevapla
  • YASİN ÖZDEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Geziciler kullanıldınız, amaçları türkiyeyi bu hale getirmekti.... Allahım sana şükürler olsunki ülkemizi karıştırmak isteyenlere eman vermedin, türkiye de bu hale gelmeye yakındı, gebertiveresim geliyordu şu denizlide yatsı namazında uluyupta camiye karşı sloganla beraber bira şişeleri atan mahlukları...
    Cevapla
  • polat 10 yıl önce Şikayet Et
    baltacı. mısırda tek erkek baltaclarmı var eli silah tutan hiç müslman yokmu kadın ve çockları şerfsizler veryosunuz benim karşıma isterse 100 baltacı gelsin bi el bobası at yada bi kurşun neden büytülyor bu baltacı olayı anlmadık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır