Katliam yetmedi bir de komite kuruyorlar

Mısır'da "30 Haziran gösterilerini" başlatan Temerrüd (İsyan) Hareketi, darbe karşıtlarının düzenleyeceği yeni gösterilere engel olunması için halk komiteleri oluşturma çağrısında bulundu.

Katliam yetmedi bir de komite kuruyorlar
Katliam yetmedi bir de komite kuruyorlar
GİRİŞ 14.08.2013 13:15 GÜNCELLEME 14.08.2013 13:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Temerrüd Hareketi, resmi internet sayfasında yaptığı yazılı açıklamada, Kahire'nin Mustafa Mahmud ve En-Nur camilerinin çevresinde düzenlenen gösteriler başta olmak üzere yeni gösterilere engel olunması için halk komiteleri oluşturulması yönünde çağrı yaptı.

Temerrüd Hareketi Sözcüsü Hasan Şahin, güvenlik güçleri tarafından gösterilerine müdahale edilen darbe karşıtlarının terör eylemlerinde bulunacağını öne sürdü.

Meydanlarda göstericilere ait silahlar ele geçirildiğini öne süren Şahin, "İhvan'ın muhtemel şiddet eylemlerine" karşı alınacak önlemler çerçevesinde evlerini korumak için çağrı yaptıklarını söyledi. Şahin, "Bizim rolümüz bu davetle sınırlı kalacak" ifadelerini kullandı.

Temerrüd Hareketi Siyasi Koordinatörü Muhammed Abdulaziz de ölenlerden İhvan'ı sorumlu tutan açıklamalar yaptı. Abdulaziz, "İhvan gençlerin kanını pazarlıyor ve onları olaylara müdahil etmek istiyor. Gösterilerin barışçıl olmadığının en büyük göstergesi, Mısır televizyonunda yayınlanan çadırların içerisinde silah ve mermi sandıklarının bulunduğu görüntüler. Ancak Mısır halkının kanı bizim için değerlidir ve kan akıtılmasını kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) liderlerinden George İshak, "Arkasında ne olursa olsun Mısırlıların kanının akıtılmasını kınıyoruz. Kan akıtılmasından yana değiliz ancak Mısır televizyonlarında gösterilen silah ve mermi sandıklarının ardından bu gösteriler barışçıl mı değil mi diye kendimize sormalıyız" şeklinde konuştu.

İhvan yetkilileri, Mısır televizyonlarında gösterilen silahlar konusunda, silahlarla ilgilerinin bulunmadığı ve silahların oralara sonradan konulduğu yönünde açıklamalar yaptılar.

-Güçlü Mısır Partisi müdahaleyi kınadı-

Güçlü Mısır Partisi, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahale etmesini kınadı. Partisi Sözcüsü Ahmed İmam tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şiddet daha fazla şiddeti doğurmaktan, daha fazla kanın akıtılmasından başka bir işe yaramaz. Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına müdahalede insanların ölmesi mevcut yönetimin sorumluluğundadır" denildi.

Açıklamada, Mısır yönetimi meydanlara müdahale kararının ardından izlediği güvenlik yöntemlerinde "başarısız" olmakla suçlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • BAHADIRHAN 10 yıl önce Şikayet Et
    anlaşıldı ki. mısıra Osmanlı adaleti gerek.bir Osmanlı akını gerek hayda bire mel'unlar çekin elinizi ümmetin üstünden..
    Cevapla
  • Üzeyir ARI 10 yıl önce Şikayet Et
    DARBECİLERİN ASIL AMACI BUYMUŞ DEMEK Kİ.... darbeci, siyonizmin ve emperyalizmin BAŞ KÖLESİ SİSİ ne demişti. "biz, iç savaşı önlemek için darbe yaptık" eee şimdi ne oldu? DARBECİLER iç savaş çıkarmak için herşeyi yapıyor. bu şekilde kendileRini kurtarabileceklerini sanıyorlar çünkü. KAFALARI BU KADAR ÇALIŞIYOR...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!