Arap Birliği'nden kimyasal saldırıya kınama

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Arap Birliği'nden kimyasal saldırıya kınama
Arap Birliği'nden kimyasal saldırıya kınama
GİRİŞ 21.08.2013 15:16 GÜNCELLEME 21.08.2013 15:16

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Suriye'de Beşşar Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı idda edilen saldırıyı kınayarak, konuyu araştırmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin acilen bölgeye gitmesini istedi.

Arabi, yaptığı açıklamada, saldırıyı "Korkunç bir suç" olarak nitelendirerek, Suriye'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin konuyu araştırmak için acilen bölgeye gitmesi gerektiğini bildirdi.

BM heyetinin, "Kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını araştırmak için" Şam'da bulunduğu esnada böyle olayın yaşanmasından şaşkınlık duyduğunu ifade eden Arabi, olayla ilgili soruşturma açılmasını talep etti.

İşlenen bu suçun, uluslararası insan hakları kanunlarına açıkça aykırı olduğunu ifade eden Arabi, uluslararası ve Arap ülkelerindeki sağlık örgütleri, insani yardım teşkilatlarıı ve BM organlarını da yaralılara yardım için acilen hareket etmeye çağırdı.

Suriye'de Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda, 635 kişinin hayatını kaybettiği 3 bin 600'den fazla kişinin yaralandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Hac' uyarısı! Suudi Arabistan ceza uygulayacak
 Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya saldırı anı ortaya çıktı...