Obama'dan IŞİD'i korkutacak yetki!

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD'e karşı hava saldırısı düzenlemesi için yetki verdi.

Obama'dan IŞİD'i korkutacak yetki!
Obama'dan IŞİD'i korkutacak yetki!
GİRİŞ 08.08.2014 06:23 GÜNCELLEME 08.08.2014 12:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış


ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'ın kuzeyindeki Amerikan personelini tehdit etmesi durumunda ABD ordusunun hava saldırısı düzenlemesine yetki verdi.

ABD Başkanı Barack Obama, gece geç saatlerde Beyaz Saray'da kameralar karşısına geçerek, Irak'taki duruma ilişkin açıklama yaptı. Obama, IŞİD militanlarından kaçarak Sincar dağlarına sığınan binlerce Iraklıya ABD ordusu uçaklarının havadan yiyecek ve su yardımında bulunduğunu söyledi. Obama, insani yardımın Irak hükümetinin isteği doğrultusunda yapıldığını kaydetti.

Son günlerde Sincar'daki Yezidi kadın, erkek ve çocukların hayatlarını kurtarmak için kaçtıklarını, şu anda binlercesinin de dağda aç kaldığını ve susuzluktan öldüğünü vurgulayan Obama, IŞİD'in tüm Yezidileri sistematik şekilde imha etme çağrısında bulunduğunu, bunun soykırım olacağını dile getirdi.

Bağdat'ın talebi doğrultusunda harekete geçtiklerini anlatan Obama, "Bir soykırımı engellemeye yardım etmeye dönük tek bir yeteneğimiz varsa Amerika Birleşik Devletleri bunu görmezden gelemez. Dikkatlice ve sorumlu bir şekilde, potansiyel bir soykırım eylemini önlemek için harekete geçebiliriz. Bizim o dağda yaptığımız budur" diye konuştu.

Amerikan ordusunun dağda mahsur kalanlara gıda yardımına başladığını belirten Obama, "Bu hafta Iraklı biri dünyaya 'kimse yardıma gelmedi' diye haykırdı. Bugün, Amerika yardıma geliyor" ifadesini kullandı.

Obama, terör örgütünün Erbil'i ele geçirmek için ilerlemesi ve oradaki Amerikan vatandaşlarını ve askeri personelini tehdit etmesi halinde, ABD ordusuna hedefe dönük hava saldırısı düzenlemesine yetki verdiğini kaydetti.

Başkanlığa aday olduğunda ABD'nin Irak Savaşı'nı bitireceğini söylediğini hatırlatan Obama, ABD'nin Irak'a yeniden savaşmak için asker göndermeyeceği sözünü hatırlattı.

Obama, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'nin Irak'ta başka bir savaşa sürüklenmesine izin vermeyeceğim. Iraklıları bu teröristlere karşı mücadelelerinde desteklerken bile Amerikan muharip birlikleri Irak'a savaşmak için dönmeyecek çünkü Irak'taki bu büyük krize Amerikan herhangi bir askeri çözümü yok. Tek kalıcı çözüm, Irak toplumları arasında uzlaşma ve daha güçlü Irak güvenlik güçleridir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    VAY OBAMA VAY. "Bu hafta Iraklı biri dünyaya 'kimse yardıma gelmedi' diye haykırdı. Bugün, Amerika yardıma geliyor" ifadesini kullandı. Haftalardır Gazzede çocuklar kadınlar yaşlılar feryat ediyor onlarada yardıma gitsenize. İki yüzlüler sizi
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın kulağı. israile karşı çalışmıyor demekki. bu dünyada mucadele edeilecek 2 devlet varsa bunlardan biri amerika diğeri israildir. dünya bu iki devletten kurtulduğu zaman rahat nefes alır.
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    düşünenler için öğütler vardır . üç soru soracağım, kendiniz cevaplayın, 1) ırak'ın üçe bölüneceği çok uzun zamandır söyleniyor mu ? 2) üçe bölüneceğini kim söylüyor du, batı mı, ıraklılar mı ? 3) üçe bölünecek ırakta şii bağdat ve kürt yerel yönetimi dışında üçüncü bir taraf var mıydı ?
    Cevapla
  • fanatikus 9 yıl önce Şikayet Et
    ......... yezidilerde insan..her kim olursa olsun zor durumdaki kişilere yardım edilmeli elbet..lakin neden söz konusu müslümanlar olunca üç maymunu oynayıp,gayrimüslim oluncada hmen yetişiyorlar.?? müslümanlardan mı korkuyorlar..halbuki kendilerinden korkmaları lazım...dünyayı bu hale getiren onlarken,onların zulmüne maruz kalanlar sadece müslümanlar...Allah size hak ettiğinizi tez zamanda versin...O işid denen müslüman görünümlü kafirleri..ve tüm onlar gibi olanları...
    Cevapla
  • metin teke 9 yıl önce Şikayet Et
    ISID kim getirdi.. Bunları iyi analiz etmek lazım, Kuzey ırakta bir düzeni oturtturmak için, Türkiye nin petrol akışını kesmek için ABD tarafından çıkartılmış bir birlik, Abd bizler yemiyoruz artık sizin politikanıızı, bizler çok iyi biliyoruz ki karadan adam yollamayacaksınız. Havadan hayali üç beş yeri vuracaksınız. Kendiniz yazıp kendiniz çiziyorsunuz. Müslümanları terörist gibi göstermeniz artık pirim yapmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig yolunda ilk maçlar: 1. Lig'de play-off heyecanı
Hain saldırı girişimine MİT engeli! Zerevan ve Koçer öldürüldü