''Amerika IŞİD'i bombaladı'' iddiası

New York Times gazetesi, Kürt yetkililere dayandırarak, ABD askeri güçlerinin kuzey Irak'taki en az iki hedefi bombaladığını öne sürdü.

''Amerika IŞİD'i bombaladı'' iddiası
''Amerika IŞİD'i bombaladı'' iddiası
GİRİŞ 08.08.2014 06:29 GÜNCELLEME 08.08.2014 09:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Amerikan medyasında, ABD askeri güçlerinin kuzey  Irak'taki en az iki hedefi bombaladığı öne süren bir haber yayımlandı, ancak  haber ABD Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı.

New York Times gazetesinin haberine göre, Kürt yetkililer, Amerikan  askeri güçlerinin kuzey Irak'ta en az iki hedefi bombaladığını ve bombalamanın,  Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarını hedef aldığını iddia ettiler.  İddianın, Erbil'den yayın yapan Kürt televizyonunda yer aldığı belirtildi.

Ancak bu iddia, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby tarafından  yalanlandı. Kirby, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak'a hava  saldırıları düzenlediğine dair basında çıkan haberlerin "tümüyle yanlış" olduğunu  ve bu tür bir eylemde bulunulmadığını kaydetti

YORUMLAR 2
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    bombalamış olabilir..ihtimalde yüksek... suriyedeki utancını burada gidermeye çalışıyor..çünkü orada Rusya ve ÇİN korkusundan ne yapacağını şaşırmış,tükürdüğünü yalamak durumunda kalmıştı...ABD burada sırf Hristiyan toplulukları korumak için hava saldırısı yapmıştır..yoksa bir Müslümanı korumak asla aklının ucundan bile geçmez..Bu Hristiyanlar böyledir..değilmiydiki esir alındığı söylenen bir Yahudi asker için ortalığı ayağa kaldıran!ama ölenler Müslümanlar,hatta çocuklar,yaşlılar,kadınlar olunca byaram ederler,sesleri çıkmaz bu milletin..onun için küfür tek millettir,ister Yahudi,ister Hristiyan,isterse putperest olsun..
    Cevapla
  • Sessiz Gemi 9 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın. Sakın inanmayın ışıdi zaten abd israil kurdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu