Irak'ta IŞİD'e operasyon: En az 90 ölü

Irak'ta ordu ve gönüllü askerlerden oluşan güçler, çeşitli kentlerde gerçekleştirilen operasyonlarda IŞİD'e ağır zayiat verdirdi.

GİRİŞ 31.10.2014 12:58 GÜNCELLEME 31.10.2014 16:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başkent Bağdat'ın kuzey doğusunda yer alan Diyale'nin Mansuriye Cibel bölgesindeki operasyonlarını hızlandıran hükümete bağlı emniyet güçleri, Mikdadiye, Çomani ve Sdur gibi bölgelerin kontrolünü IŞİD'in elinden geri aldı. Operasyonlar sırasında 25 IŞİD üyesi öldürüldü.

DİYALA'DA 25 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Ordu komutanları basına konuşarak Diyale'nin Mikdadiye, Çumani ve Sdur bölgelerinin kurtarıldığını operasyonlarda 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü IŞİD'e ait 7 aracın etkisiz hale getirildiğini belirtti.

SNİPER EKİBİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Dicle Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir El Zeydi yaptığı basın açıklamasında Diyale'de faaliyet gösteren IŞİD'in 14 kişilik sniper timinin askeri operasyonlar sırasında öldürüldüğünü kaydetti. 

IRAK ORDUSU BEYCİ'YE GİRDİ

Irak hükümetine bağlı ordu ve Şii gönüllülerden oluşan güçler, Irak'ın Selahaddin eyaletinde 12 Haziran'dan beri IŞİD kontrolündeki Beyci ilçesine düzenledikleri operasyonlar sonucu ilçenin güneyinde yer alan El Temim ile El Nafıt semtlerini örgütün elinden geri almayı başardı.

Konuya ilişkin bir açıklama Tikrit- Beyci arasındaki Elbu Tuma, Haccac, El Mazraa, El Hamra, El Mihezzem köylerinin IŞİD terör örgütünden tamamen temizlendiğini duyurdu. El Kerim açıklamasının devamında 'Dün sabah Beyci'ye yaklaşan emniyet güçlerimizi IŞİD bombalı araçlarla düzenlediği intihar eylemleri ile engellenmek istedi ve ardından birliklerimizle çatışmaya girdi ama tüm zorluklara rağmen bu sabah askeri birliklerimiz ilçenin güneyinde bulunan El Temim ile El Nafıt semtlerine girmeyi başardı ve binaların çatısına Irak bayrağını asarak zaferini ilan etti. Çatışmalarda en az 50 IŞİD militanı hayatını kaybetti' dedi.
 

YORUMLAR 10
  • erendb 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar ırakın ve suriyenin %35 ini elinde tutuyor, siz bozgundanmı bahsediyorsunuz?????
    Cevapla
  • kör gözler 9 yıl önce Şikayet Et
    tebrik edeceğine zoruna gidenler var onlar için güzide atasözleri var ama yeri değil...
    Cevapla
  • bol 9 yıl önce Şikayet Et
    bol kesen den öldürüyorlar :)
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    biz niye bize düşmanlık edenlerin tarafını tutuyoruz anlamak mümkün değil...
    Cevapla
  • zil taksaydınız 9 yıl önce Şikayet Et
    işidin kaybetmesi size ne sağlıcak merak ediyorum ,pkk ,pyd işid olmasa durduramazdınız peşmerge güçlendi. Irak ,iran ,suriye,lübnan bunlar şia türkiye sünni bir devlet şia inancına göre bir sünni öldüren cennette gidermiş bu kadar düşmanın karşısında silahlanmış orduları işid yok ederlerse sıra Türkiyede
    Cevapla
  • mazlum savaşçı 9 yıl önce Şikayet Et
    bir müslümanın öteki müslümana karşı savaşması ne zamandan beri cihad olmuş.müslüman yaşatır, öldürmez.düşün karşındaki insan kafir dahi olsa,küfür üzerindeyken onu öldürme,ona islamı anlat ve onu islama davet et.sen ne kadar islamı biliyorsun,önce kendine sor.
    Cevapla
  • abbas güçlü 9 yıl önce Şikayet Et
    iftira ve yalandan başka bir şey değil
    Cevapla
  • abbas güçlü 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım neden yalan ve iftira atıyorsun sen nasıl müslümansın yahu?şia inancına göre sünni öldürmek falan!!ALLAH tan kork be cahil insan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!