Heniyye'den Mescid-i Aksa uyarısı

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye: Aksa'nın bölünmesi sorununa dikkat çekti.

Heniyye'den Mescid-i Aksa uyarısı
Heniyye'den Mescid-i Aksa uyarısı
GİRİŞ 02.11.2014 16:19 GÜNCELLEME 02.11.2014 16:19

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları konusunda uyarılarda bulundu.

"AKSA TEHLİKE ALTINDA"

Heniyye, Gazze'de düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın tehlike altında olduğunu ifade ederek, "Aksa'nın zaman ve mekansal bölünmesi sorunu, Filistin meselesini tasfiye edecek olan Aksa'yı yıkım çalışmalarını aştı" dedi.

"SÜLEYMAN MABEDİNİ İNŞA EDİYORLAR"

İsrail'in Aksa'nın temelinde ve çevresinde yürüttüğü kazı çalışmalarına dikkati çeken Heniyye, "Uzmanlar, yakınlarından ses hızını aşan 20 uçağın geçmesi halinde Aksa'nın yıkılacağını ifade ediyor. Onun yerine iddia ettikleri Süleyman Mabedi'ni inşa ediyorlar" diye konuştu.

Heniyye, Arap Birliği'ne, Kudüs'ü müdafaa edecek İslami, ulusal ve stratejik bir plan yapılması ile Filistin halkına maddi ve manevi destek olması çağrısında bulundu.

BALFOUR DEKLARASYONU'NA DEĞİNDİ

Heniyye konuşmasında ayrıca 97. yıl dönümü münasebetiyle Balfour Deklarasyonu'na da değinerek, "Filistin halkının, Filistin dışında başka bir toprağı yok. Bu halk, Filistin meselesinin tasfiyesi kapsamında yürütülen hiçbir projeyi kabul etmeyecektir. İngiltere'nin deklarasyon konusundaki yasal ve ahlaki sorumluluğunun yanı sıra onlarca yıldır sebep olduğu trajedileri üstlenmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

BALFOUR DEKLARASYONU NEDİR?

İngiliz savaş kabinesinde Dışişleri Bakanı olan Arthur Balfour, 2 Kasım 1917'de, dönemin önde gelen Siyonist liderlerinden Lord Rothschild'e gönderdiği mektupta, Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurulması konusunda İngiliz hükümetinin destek vereceğini bildirmiş, söz konusu deklarasyon daha sonra Fransa, İtalya ve ABD'nin de desteğini almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı