İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı.

GİRİŞ 05.11.2014 10:11 GÜNCELLEME 05.11.2014 13:45
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişlerini yasakladıktan sonra, mabedi bastı.

İsrail askerleri Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya girdi. 10 İsrail askeri, üniformalarıyla Magrip Kapısını kullanarak, Haremüşerif içindeki Mescid-i Aksa'ya girdi.

Bölgedeki twitter kullanıcıları İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'da yaptığı vahşetin görüntülerini paylaştı.

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı. Gaz bombaları ve plastik mermilerle Filistinlilere saldıran İsrail, 1967'den bu yana, askerler postallarıyla Aksa'nın mihrabını çiğneyip tahrip ettiler. İsrail askerlerinin Kuran'ı Kerimleri yerlere attıkları da fotoğraflarda görülüyor.

 

Mescid-i Aksa'nın tekrar ziyaretçilere kapatmasının ardından içeri girmek isteyen Filistinlilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

4 FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınında çıkan olaylarda 4 Filistinlinin gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisinin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, aralarında Mescid-i Aksa muhafızlarından bir kişi ve "polislere taş atan gençlerin" bulunduğu 4 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİĞİ İÇİN MÜDAHALE EDİLDİ

Görgü tanıkları da gözaltına alınan Aksa muhafızının Tarık el-Heşlemun olduğu ve İsrail askerlerinin Mescid'deki saldırılarına tepki gösterdiği için gözaltına alındığını kaydetti.

Ürdün'ün İslami Vakıflar Dairesi'ne bağlı 170 muhafız dönüşümlü olarak Mescid-i Aksa'nın kapılarında görev yapıyor.

1 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kudüs'te İsraililerin üzerine aracını sürdüğü iddia edilen bir Filistinlinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

 

YORUMLAR 91
  • allahın kulu 8 yıl önce Şikayet Et
    allah bizi yetim bırakmasın elbette allah bize yardım edecektir israilin yaptıkları yanlarına kar kalmaz
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer maksad sorunun çözümü olursa bence Allah'ın izniyle çözülür yok eğer kendimizi kurtarmak ise o zaman "Allah israil e lanet etsin" küçük bireysel," devlet olarak" işte o bizce önemli ama..." 3 ay veya 6 ay sonra aynısı daha şiddetli olur kanaatindeyim... Bence Allah c.c Kitabını açalım Nebi s.a.v ne Emredip ne yasaklamış bize onu meclislerimizde tartışma konusu yapalım ve onu sımsıkı takip edelim Avrupa'yı değil din üzerindeki baskıyı kaldırmış sanıp bir yandan kuffara benzemeyi bir meziyet veya şeref sanmamaliyiz! Bunun sonucu hepimizce malum ölüm zulüm yani hertürlü şiddet. Sizin bütün şerefiniz Bu Kurandadir diyen Rabbimiz e sırt cevirmeyelim ve dini herseyin önüne koyalım ki israil gibi köpek millet bizden korksun yoksa biz aslaniz deyin istediğiniz kadar siz o olamazsınız sadece sanirsiniz ve bu daha da siddetlenir . Vesselâm. ... Mehmet Beşir ARSLAN
    Cevapla
  • Mehmet Beşir 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah size lanet etsin Allah size lanet etsin Allah Size lanet etsin bu sizin yanınıza kalmayacak israil! ergeç Allahın veli kulları gelecek ve sizi o odalarınızdan makamınızdan çıkaracak Mukaddes Kitabmızda Allah c.c. Biz Müslümanları Söyle sevindiriyor Ey israil :(Habîbim, yâ Muhammed!) Sakın Allah’ı, zâlimlerin yapmakta olduğu şeylerden gafil sanma! (Rabbin) onları, ancak kendisinde gözlerin dehşetten donup kalacağı bir güne erteler. (ibrahim-42) Allahım sana Yerden göğe kadar hamd ve sena ederiz sen hertürlü eksiklikten münezehhesin...Allahım Şahit Ol Biz Müslümanız!
    Cevapla
  • ilker 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar müslümanların bu acizliği karşısında Kabe-i şsrifide çok rahat yıkar. Allah'tan bunu yapmaya kalkışanları Allah Ebabil kuşları ile helak etmişte buna cesaret edemiyorlar. Allah bir an önce müslümanları acizlikten kurtarsın.
    Cevapla
  • HANİ İŞİD NEREDE 9 yıl önce Şikayet Et
    HANİ ÇOK SEVDİĞİMİZ MÜSLÜMAN KATİLİ İŞİD BİR TANE YAHUDİ YE AĞZINI AÇIP KONUŞSAYA İDİŞ'in BAL GİBİDE İSRAİL TARAFINDAN KURULAN BİR ÖRGÜT OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR SIKIYORSA Bİ TANE İSRAİLLİ ÖLDÜRSE YA .. ANCA MASUM MÜSLAMÜNLARI KATLEDERLER.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi