Filistin'de 2. intifadanın ayak sesleri: 27 yaralı

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskında çok sayıda kişi yaralandı. İsrail'in Mescid-i Aksa'yı basmasına tepkiler büyüyor.

Filistin'de 2. intifadanın ayak sesleri: 27 yaralı
Filistin'de 2. intifadanın ayak sesleri: 27 yaralı
GİRİŞ 05.11.2014 16:43 GÜNCELLEME 06.11.2014 00:27
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İsrail'in sabah saatlerinde yaklaşık 100 Yahudi'yi Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin vermesinin ardından, cami içinde ve çevresinde yaşanan çatışmalarda 27 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında AA muhabiri ile TRT muhabirleri ve kameramanları da bulunuyor.

İsrail askerlerinin saldırılarıyla ilgili Dünya Bülteni'ne konuşan AA muhabiri, Mescid-i Aksa çevresinde ve eski çarşıda grupların toplandığını belirterek, "Filistinliler direnmeye devam ediyor" diye konuştu.

AA muıhabiri, yaralanmasıyla ilgili ciddi bir durum olmadığını da belirterek, Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri an be an takip ettiklerini kaydetti.

İsrail askerleri, sabah saatlerinde yaklaşık 100 Yahudi'yi Aksa'nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye almasına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıkmıştı. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirmişti. İsrail askerleri, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahele etmişti. Bu sırada Aksa içinde bulunan Kıble Camisi'ne sığınan Müslümanlara da şiddet uygulayan İsrail askerleri, Kıble Camisinin içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartaklamıştı.

Olayın ardından İsrail yönetimi Mescid-i Aksa'ya giriş çıkışları saat 08.00 ila 10.00 arasında kapattı.

İçeride bunlar yaşanırken, Mescid-i Aksa'nın dışında da gerginlik sürdü. Hıtta kapısının önünde toplanan Filistinliler, İsrail askerlerini protesto etti. Göstericilere müdahale eden İsrail askerleri, bir kez daha göstericilere plastik mermi ve ses bombasıyla saldırdı.

Saldırı esnasında olay yerinde bulunan ve plastik mermilerden korunmaya çalışan AA muhabirleri de zor anlar yaşadı. AA muhabiri, hafif şekilde yaralanırken, fotoğraf makinesi de zarar gördü. Muhabirlerden Yusuf Hatip ve Salih Zeki Fazlıoğlu da arbede esnasında polis tarafından darp edildi. TRT Türk kameramanı Hamza Naci'nin de kamerasına plastik mermi isabet etti.

İsrail Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld, çıkan olaylarda herhangi bir gözaltı ve tutuklamanın olmadığını ve saat 10.00 itibariyle Aksa'nın kapılarının tekrar ziyaretçilere açıldığını söyledi.

Öte yandan Kudüs'te bir Filistinli aracını Yahudi yayaların üzerine sürdü. Olayda sekiz kişi yaralandı. Filistinli ise İsrail işgal güçleri tarafından öldürüldü.

KAYNAK: DÜNYA BÜLTENİ - AA
YORUMLAR 14
  • ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    EY YERYÜZÜNÜN ŞEYTANI EY YERYÜZÜNÜN EN BÜYÜK KATİLİ ABD BÜTÜN BUNLARIN ARKASINDA SEN VARSIN BUGÜN ORTADOĞUDA AKAN NE KADAR KAN VE GÖZ YAŞI VARSA HEPSİNİN TEK SORUMLUSU SENSİN ABDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ALLAH KÖKÜNÜZÜ KURUTSUN
    Cevapla
  • ilker 9 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bunlar Mekke'yede saldırır. Allah'tan O'raya saldıranlara Allah ebabil kuşları göndermişte kimse saldırmaya cesaret edemiyor.
    Cevapla
  • van minüte 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman liderlerin şahsi davaları ve yönetimlerini devam ettirme arzuları filistin konusunda sadece tirbünlere oynamalarına yol açıyor.
    Cevapla
  • sizi kim işe alıyor... 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer olursa bu 3. İntifada olacak. 2. İntifada'nın üzerinden yıllar geçti.
    Cevapla
  • oooooo 9 yıl önce Şikayet Et
    pensilvanya kimin tarafında acaba. İsrail kankası
    Cevapla
  • uff 9 yıl önce Şikayet Et
    onlarda soruyorlarmis, AKP doneminde ticareti 5e biz mi katladik acaba diye:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...