Taksim'de Mescid-i Aksa için yürüyecekler

İsrail'in bugün Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto için bugün saat 20:00'de Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne yürünecek.

Taksim'de Mescid-i Aksa için yürüyecekler
Taksim'de Mescid-i Aksa için yürüyecekler
GİRİŞ 05.11.2014 16:11 GÜNCELLEME 05.11.2014 16:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı.

ASKERLER KUR'AN'LARI YERE ATTI

Aksa içinde bulunan Kıble Camii'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camii'ni içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı, bu esnada cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü.

Olayın ardından İsrail yönetimi Aksa'ya giriş çıkışları saat 08.00 ila 10.00 arasında kapattı.

Mescid-i Aksa’ya yönelik bu saldırılarını protesto için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bugün saat 20.00’da Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne yürüyüş düzenlenecek.

 

YORUMLAR 2
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Mescid-i Haram, Mescid-i Nebi ve Mescid-i Aksa. Üç merkezin üç mescidi. Mü’min her kalbin nabzının attığı üç noktadır. Nabızlar attıkça hayat var, azaldıkça da hayat emaresi düşüktür. Mü’min insanlar ne bu noktalardan uzak kalabilirler ne de onlara alternatifler bulabilirler. Kudüs Mekke’dir, Medine’dir.Kudüs, şehir değildir. O dindir, imandır, davadır, heyecandır, simgedir, ölçüdür. Onunla ölçeriz cihat tutkumuzu, fedakârlık samimiyetimizi. Sabır ve sebat mihengimizdir o. Garipliğimizin tecelligâhıdır. Nureddin Yıldız
    Cevapla
  • Allahım yardım et. 9 yıl önce Şikayet Et
    müslümanla uğraşmaktan yahudiye cevap veremez olduk. ALLAHım bizi sahipsiz bırakma.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!