IŞİD cellatlarından biri bakın kimmiş

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, IŞİD'in infaz görüntülerinde bulunan cellatlardan birinin Fransız olabileceğini açıkladı.

IŞİD cellatlarından biri bakın kimmiş
IŞİD cellatlarından biri bakın kimmiş
GİRİŞ 17.11.2014 14:52 GÜNCELLEME 17.11.2014 14:52

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, IŞİD tarafından yayınlanan yeni infaz görüntülerindeki cellâtlardan birinin Fransız vatandaşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Frasız bakan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD tarafından son yayınlanan video üzerinde Fransa istihbaratının yaptığı incelemenin tamamlandığını kaydetti. Cazeneuve, 2013 yılında savaşmak için Suriye'ye giden 1992 doğumlu Maxime Hauchard isimli Fransız vatandaşının cellatlar arasında yer alabileceğini söyledi. Fransız gençlerine de çağrıda bulunan Fransız içişleri bakanı, gençlerin IŞİD barbarlığına karşı gözlerini açmalarını istedi. 

Bu arada BFM TV, Hauchard hakkında ''Terör amaçlı suç örgütü oluşturmak''suçundan soruşturma açıldığını ve Ağustos ayından beri arandığını duyurdu. 

IŞİD tarafından yayınlanan videoda, Suriye askeri oldukları iddia edilen, aralarında pilot ve subayların da bulunduğu 18 kişilik bir grubun kafalarının kesilerek infaz edildiği görülüyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var