Kobani'ye geçecek 150 peşmerge yola çıktı
Suriye'nin Kobani ilçesine gidecek 150 Peşmerge, Erbil'deki karargahından yola çıktı.

Peşmergelerin, Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan kalkacak uçakla Türkiye'ye geçecekleri belirtildi.
Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre Kobani'de yorulduğu ifade edilen Peşmergelerin yerini alacak olan birlik, geniş güvenlik önlemleri altında karargahından ayrıldı. Askeri konvoyla Erbil Uluslararası Havalimanı'na doğru yola çıkan Peşmergelere, vatandaşlar tarafından sevgi gösterisinde bulunuldu. Peşmergelerin, uçakla Şanlıurfa'ya geçmesi bekleniyor.
Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Kobani'de terör örgütü IŞİD'e karşı çatışan Kürt gruplarına destek veren Peşmergelerin yorulduğunu, bu nedenle birliği değiştirme kararı aldıklarını açıkmıştı.
Kürt Bölgesel Yönetimi, 28 Ekim'de Kobani'ye 150 Peşmerge göndermişti. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçen Peşmergeler, IŞİD'e karşı Suriye'deki Kürt gruplara destek veriyor.
-
s d 10 yıl önce Şikayet EtHükümet çıkabilecek marazalara karşı tedbirli olsun. Bakliyat sevmiyorlar, şöyle dönerli kebaplı falan bir sofra hazırltasın. Faturayı da seçmenin sırtına vursun. Ha. Az daha unuttuyordum; yolda kaçacak olanları toplamak için de bir taburu hazır tutsun. Genelde urfadan sonra başlıyor yusuf durumları.Beğen
-
S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet EtBOP eş başkanı AKP tam yol ileri .... akp liler bile dış politikada neler yaptıklarını anlıyorlar mı acaba ? 2002 yılından itibaren tezatlarla geçen onca yılın ardından kim dost kim düşman belli değil ??? MHP yoluna devam etmekte ALLAH cc hamd olsun ...Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ümitsiz 10 yıl önce Şikayet Etülkemiz yol geçen hanına döndü. ne olacak bu ülkenin hali. hayaldi gerçek oldu.Beğen Toplam 3 beğeni