IŞİD'den kaçan sivillere inanılmaz işkence
IŞİD'in eline geçen Ramadi'den kaçan siviller, Hizbullah militanları tarafından IŞİD'li sanılıp onlarca kilometre yürütüldü.
Irak askerlerinin geri çekilmesi üzerine 17 Mayıs’ta IŞİD’in eline geçen Ramadi’de IŞİD katliamından kaçan yüzlerce kişi, Irak polisiyle Hizbullah milisleri tarafından “terörist” sanılarak tutuklanıp birbirlerine zincirlendikten sonra çölde onlarca kilometre yürütüldü.
Lübnan’da yayın yapan Al Mayadeen televizyonunda yayınlanan görüntülere göre, Hizbullah sivil mülteci kılığında dolaşan yüzlerce IŞİD militanının yakalandığını duyurarak görüntü yayınladı.
Ancak kısa bir süre sonra, yakalananların IŞİD militanları değil IŞİD’den kaçarak yollara düşen yüzlerce Iraklı sivil olduğu ortaya çıktı. Hizbullah’ın “sivil görüntülü IŞİD militanları” dediği kişiler, Bağdat’a doğru yola çıktıktan bir süre sonra Şii milislerle Irak polisi tarafından “terörist” yani IŞİD üyesi oldukları şüphesiyle kuşatıldıktan sonra birbirlerine zincirlendi.
Sonra gözleri bağlanan yüzlerce mülteci tek sıra halinde Anbar eyaletindeki bir çölden onlarca kilometre yürütülerek götürüldü.
Al Mayadeen televizyonu görüntülerin, IŞİD’e karşı savaşan Şii milislerin de zaman zaman bu örgütten geri kalmadığının kanıtı olduğunu kaydetti.
-
yasinç 11 yıl önce Şikayet EtAllahın dinine hainlik yapanlar, id askerlerini ya ölürken görürler yada öldürürken görürler, id askerleri kaçmaz, hainler kaçar, ırak ve suriye ordusu askerleri gibi...!Beğen Toplam 1 beğeni
-
HAKKI 11 yıl önce Şikayet Etbunlar kusatmadan kacan isid militanlari.Beğen Toplam 2 beğeni