Irak'tan Türkiye'ye çirkin suçlama

Başbakanlık yaptığı dönemde Sünni kesime yönelik baskı yapan ve DAEŞ'in doğmasındaki en büyük sebep olan Maliki Türkiye'ye çattı.

Irak'tan Türkiye'ye çirkin suçlama
Irak'tan Türkiye'ye çirkin suçlama
GİRİŞ 17.08.2015 23:05 GÜNCELLEME 18.08.2015 09:17
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin kararı ve meclis onayıyla makamı lağvedilen eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki Türkiye ile ilgili ağzına geleni savurdu.
Irak Başbakanı olduğu dönemde ülkedeki Sünni kesime yoğun baskılar yapan, Felluce ve Ramadi'de gerçekleştirdiği hava bombardımanlarıyla binlerce sivilin ölümüne sebep olan ve DAEŞ terör örgütünün doğmasına ve Musul'u ele geçirmesine olanak veren Nuri El-Maliki "Türkiye IŞİD'i ve El-Kaide'yi destekleyen ülkelerden biridir. Eğer Türkiye ve Suudi Arabistan olmasaydı Suriye'de durum böyle olmayacaktı" dedi.

SUÇU TÜRKİYE'YE ATTI

Başkent Tahran'da Azadi Oteli Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Maliki, Türkiye yönetimini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı IŞİD terör örgütüne yardım etmek ve bölgede yayılmacı siyaset izlemekle suçladı.
Başbakan olduğu dönemde Musul'un IŞİD'in eline geçmesinde ihmal ve kusuru olduğu gerekçesiyle yargı önüne çıkması beklenen Maliki, "Avrupa Türkiye'ye kapılarını kapattıktan sonra Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu rüyası ve düşüncesiyle Ortadoğu'ya hücum etmiştir" şeklinde konuştu.

BAŞBAKANLIK YAPMIŞ BİRİ İÇİN BASİTÇE İFADELER KULLANDI

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gözü olduğunu iddia eden Maliki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bölgede yayılmacı bir siyaset izlediğini söyledi.
      
Irak'taki Şii milis güçlerinin Sünni ve Kürt gruplara karşı eylemlerini eleştiren bir gazeteciye cevaben Maliki, "Şii milis güçler olmasaydı Türkiye Irak'taki emellerine ulaşacaktı. Bu milisler Türkiye'yi engelledi" diye konuştu.
      
Maliki, "DAEŞ, İstanbul ve Ankara'da planlanmış bir örgüttür" diyerek, suçlamalarını sürdürdü.

MALİKİ'NİN MAHKEME ÖNÜNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Irak'ta parlamento kararıyla makamı lağvedilen Maliki, ülkeyi yönettiği sekiz yılda mezhepçi politikaların odağına oturtmuştu. Irak Parlamentosu'nda "Musul'un düşme nedenlerini araştıran komite" tarafından suçlu bulunan Maliki'nin Irak'ta mahkeme önüne çıkması bekleniyor.

YORUMLAR 40
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıdan ne kadar kormuşlar bunlar ismibile almanları bölge ülkelerini titretmiş fark ettiniz mi onu içindir bu oyunlar yani
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya bunu biliyor. Allahın bildiğini kuldan gizlemenin ne gereği var
    Cevapla
  • Ecel 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenize düşmanlarımızın yaptığı gibi çamur atmaya devam edin. Sizler gibilerin vatan sevgisi iktidara göre değişir değil mi? Pardon belki de hiç yoktur. Basit mantıkla düşünün. Türkiye ÖSO yu desteklediğini dünyaya ilan etmişken ÖSO ile savaşan Işid i niye desteklesin? CİA eski çalışanı bile Işid i CİA ile MI6 nın oluşturduğunu itiraf etmişken, Işid in tüm silahları Amerikan malı iken ve ortada desteklediğine dair hiçbir kanıt yok iken Türkiye neden suçlanır???
    Cevapla
  • orhan3755 8 yıl önce Şikayet Et
    kendilerini parmağında oynatan ABD ye laf etmezler.saga -sola çamur atarlar.
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    bi sen eksiktin
    Cevapla
  • ilhan 8 yıl önce Şikayet Et
    höst.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...