İran'ın nükleer tesisi incelendi

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran'ın ünlü Parçin nükleer tesisinde incelemelerde bulundu

İran'ın nükleer tesisi incelendi
İran'ın nükleer tesisi incelendi
GİRİŞ 21.09.2015 09:59 GÜNCELLEME 21.09.2015 09:59

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Atom Enerjisi Sözcüsü Behruz Kemalvendi, "Amano, bu incelemede hakkında asılsız iddialar bulunan bölümleri gezdi" dedi. Amano, bir günlük Tahran ziyaretinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran Atom Enerjisi Başkanı Ali Ekber Salihi'yle de ikili görüşmeler yaptı.

IAEA ile İran arasında yapıldığı iddia edilen ve Parçin askeri tesislerinin denetimini içeren gizli anlaşmanın bazı maddeleri ağustosta yayımlanmıştı. AP ajansı, IAEA ile İran arasında 11 Temmuz 2015'de imzalandığı iddia edilen gizli anlaşmanın içeriğini yayımlamış, anlaşmanın, İran ve P5+1 ülkeleri arasında yapılan anlaşmalardan ayrı olduğu ve iki resmi görevli tarafından doğrulandığı ifade edilmişti.

Haberde, gizli anlaşma taslağından ele geçirildiği ileri sürülen bazı maddelerin içeriği de bulunuyordu. İran ile IAEA'nin Parçin sorunuyla ilgili olarak anlaştıkları belirtilen maddelerde, 'İran'ın, Kurum'a askeri kaygıları da göz önünde bulundurarak yerlerin fotoğraflarını sağlayacağı' ve bu konuda mutabık oldukları belirtiliyordu.

IAEA'nın faaliyetlerin teknik onayını sağlayacağı belirtilen bir diğer madde de "Faaliyetlerin, IAEA tarafından sunulan teknik şartnamelere uygun olarak ve İran onaylı malzemelerle gerçekleştirileceği" vurgulanıyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!