'Üçüncü intifada başlayabilir'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in ihlalleri sonrası Filistin'de üçüncü bir intifadanın (ayaklanma) başlayabileceğini söyledi.

'Üçüncü intifada başlayabilir'
'Üçüncü intifada başlayabilir'
GİRİŞ 22.09.2015 15:54 GÜNCELLEME 22.09.2015 15:54

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Elysee Sarayı'nda kabul etti.

İkilinin görüşme sonrasında yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Abbas, Mescid-i Aksa'da yaşananlara ilişkin, "Yaşanan hadiseler çok tehlikeli. Uygulamalar bölgede kaosa ve yeni bir intifadanın başlamasına sebep olabilir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Hollande de Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin olarak 1967 sınırları temelindeki "ilkelere saygı duyulması" çağrısında bulundu. Hollande, "İlkelere saygı duyulması ve sükunet çağrısı bulunuyoruz. Daha önce Mescid-i Aksa'ya yönelik herhangi bir ihlalin olmaması konusundaki hassasiyetimizi dile getirmiştik" diye konuştu.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde 13 Eylül'de Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız