Kral’dan Mina’daki izdihama soruşturma talimatı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Mina’da yaşanan izdihamla ilgili soruşturmanın başlatılması talimatının verildiğini söyledi.

Kral’dan Mina’daki izdihama soruşturma talimatı
Kral’dan Mina’daki izdihama soruşturma talimatı
GİRİŞ 25.09.2015 10:02 GÜNCELLEME 25.09.2015 10:03
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, ülkesinde yayın yapan bir kanalda Mina’da yaşanan izdihamla ilgili açıklamada bulundu. Suudi Kral, olayda hayatını kaybedenlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek, yetkililere ülkesinin hac planını gözden geçirmeleri talimatı verdiğini kaydetti. Suudi Kral, 863 kişinin de yaralandığı felaketle ilgili hızlı bir soruşturma başlatılmasını iznini de verdiğini aktardı.

Dün akşam namazından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Mansur El Turki, izdihamın yaşandığı caddede geçtiğimiz yılla kıyasladığını eşi benzeri görülmemiş bir kalabalığın olduğunu kaydetti. Olayın nedeniyle ilgili inceleme başlatılacağını belirten Turki, “İzdihamın nedeni henüz bilinmiyor” dedi.

YORUMLAR 28
  • ehli sunnet Turk 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlinin buyuklugunu anlamak lazim
    Cevapla
  • AYÇA 8 yıl önce Şikayet Et
    vatikan gibi Kabe de bağımsız Olmalı hiç bir devletin egemenliğinde olmamalı. Bütün Müslüman'ların olursa Müslüman birliği sağlanmış olur
    Cevapla
  • çok bilmiş 8 yıl önce Şikayet Et
    kral hazretlerini de bir soruşturma zamanı geldi. o topraklar özellikle mekke medine halifenin kontrolünde olmalı. vatikan gibi diyelim de yanlış anlaşılmasın. son halife bildiğim kadarı ile buralardandı. yani bu iş bir şekilde bize düşer!
    Cevapla
  • METİN HAN DEMİR 8 yıl önce Şikayet Et
    Mekke medine tüm müslümanların ortak değeridir ve bütün müslüman ülkelerden ortak bir güvenlik birimi oluşturulmalıdır ki organizasyon daha sorunsuz olsun.ve böylece suud saltanatının gölgesi hacc ibadetinin üstünden kalksın.şu anda mekke las vegasa dönmüş durumda avm ler yaparak dikkati hacc ibadetinden alış veriş çılgınlığına çevirdiler.dolayısıyle hacc da dahi ümmet ruhu yakalanamıyor.
    Cevapla
  • METİN HAN DEMİR 8 yıl önce Şikayet Et
    İzdihama kıralın oğlu pirens muhammed bin salman aniden ve plansız bir şekilde konvoy halinde gelmesinden kaynaklamış.suud kıraliyet ailesi ölen tüm hacıların katili konumundadır.dokunulmazlıkları olduğundan ölen öldü kalan sağlar bizimdir havasındalar.onlar için suud kıraliyet ailesinden kimse ölmesin gerisi önemli değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak