İşte Rusya operasyonun mimarı o İranlı

Esed rejimini kurtarmak amacıyla Rusya’nın başlattığı operasyonun mimarının İranlı Tümgeneral Kasım Süleymani olduğunu öne sürüldü.

İşte Rusya operasyonun mimarı o İranlı
İşte Rusya operasyonun mimarı o İranlı
GİRİŞ 08.10.2015 06:59 GÜNCELLEME 08.10.2015 07:46
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Rusya dün Suriye’deki IŞİD hedeflerini Hazar Denizi’nden vurdu. Esad’ın birlikleri de karadan harekete geçerek İdlib ve Hama’da taarruz başlattı.
 
Rusya, Suriye’deki IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi’nde konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden fırlatılan uzun menzilli füzelerle vurduğunu açıkladı. Rus televizyonlarından canlı yayınlanan bir toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bilgilendiren Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dört savaş gemisinden 26 füze atıldığını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Putin toplantıda ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Irak’la işbirliğini sürdürme talimatı verdi.
 
7 günde 112 IŞİD hedefi
 
Denizden dün sabah gerçekleştirilen saldırı sırasında 11 hedefin vurulduğunu belirten Şoygu, ‘’Edindiğimiz bilgilere göre hedeflerin tümü imha edildi. Kamu binaları zarar görmedi’’ dedi. Reuters’ın haberine göre Putin, Suriye’deki operasyonlarının sonucu hakkında bir değerlendirmede bulunmak için henüz çok erken olduğunu kaydetti. Rusya’nın Suriye’de 30 Eylül’de başlattığı hava operasyonunda toplam 112 IŞİD hedefinin vurulduğunu bildiren Şoygu, ‘’Saldırılarımızın yoğunluğu artıyor’’ ifadelerini kullandı.
 
Halep’e bomba yağdı
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı kara birlikleri de dün harekete geçti. Rus uçaklarının son 2 günde yoğun şekilde bombaladığı Hama ve İblid’de taarruz başlatan rejim güçlerinin muhaliflere ait noktaları karadan karaya füze sistemleri ve top ateşiyle bombaladığı belirtiliyor. Yerel kaynaklar rejim güçlerinin Hamas’ın kuzeyindeki Morek, Ma’an ve Tecemul el Masafne beldelerinden ilerlemeye çalıştığını belirtiyor. Rejimin hedefinde ilk etapta, muhaliflerin Kafr Nebude, Kafr Zeyte ve Latamna beldeleri var. Rus uçakları ilk kez Halep merkezine de saldırılar düzenledi. Saldırılarda, aylardır Esad güçlerinin ele geçiremediği, ÖSO kontrolündeki mahalleler hedef alındı. 
 
 Operasyonun mimarı Süleymani
 
Reuters haber ajansı, Suriye’de Beşar Esad rejimini kurtarmak amacıyla Rusya’nın başlattığı operasyonun mimarının İranlı Tümgeneral Kasım Süleymani olduğunu öne sürdü. Ajans, haberinde Süleymani’nin Temmuz ayında başkent Moskova’ya yaptığı ziyarette Esad’ı kurtarma planının ayrıntılarını Rus yetkililere anlattığını yazdı. Esad’ın güvenliğinden endişe duyan Rus yetkililerle ortaklaşa bir harekat planı hazırlayan Süleymani’nin şu günlerde vaktinin büyük bölümünü başkent Şam’da geçirdiği, Devlet Başkanı Beşar Esad’la düzenli olarak görüştüğü söyleniyor.
 
Yine taciz!
 
Suriye’deki füze sisteminden Türk uçaklarının taciz edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, “Sekiz adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza, Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam bir dakika 30 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur” denildi.
 
Üsleri onlar koruyor
 
Rusya’nın hava operasyonlarına katılan uçaklarının konuşlandığı Lazkiye kentindeki Hmeimim Üssü’nü Mil Mi-24 helikopterleri koruyor. İniş ve kalkışlarda da füze atabilen Mi-24’ler, Rus ordusunun önde gelen saldırı helikopterlerinden. 
 

YORUMLAR 77
  • hastürk 8 yıl önce Şikayet Et
    ey alçak sasani müşrikleri yeniliceksiniz ve cehenneme atılıcaksınız.
    Cevapla
  • hakan er 8 yıl önce Şikayet Et
    iranlı asker bu pis oyun bozulacak ve bedelini çok ağır ödüyeceksiniz az kaldı
    Cevapla
  • Alev Kizil 8 yıl önce Şikayet Et
    IRAN asil belasini Suusi Arabistan,a saldirinca bulacak!
    Cevapla
  • asi ihtiyar 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet kahpe ile basa cikmak kolay degildir.....
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    İranı kimse yenemez...
    Cevapla
  • alp 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin düşmanı çok biran önce MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI ve MİLLİ FÜZE KALKANI yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Esed 300.000 Suriyeli halkin hesabini verecek ve onun babasi hafiz esed HAMA´da 1982´de 200.000 Müslümani katl/soykirim yapti bunun hesabini vereceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor