İran "Ya Hüseyin" yazılı saç tıraşını yasakladı

Muharrem ayının başlamasıyla birlikte son yıllarda ülkede yaygınlaşan ve "Muharrem tıraşı"nın yasakladığını bildirdi.

İran "Ya Hüseyin" yazılı saç tıraşını yasakladı
İran "Ya Hüseyin" yazılı saç tıraşını yasakladı
GİRİŞ 17.10.2015 17:29 GÜNCELLEME 17.10.2015 17:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tahran yönetimi, Muharrem ayının başlamasıyla birlikte son yıllarda ülkede yaygınlaşan ve "Muharrem tıraşı" olarak tanımlanan saç tıraşı ve makyajını yasakladığını bildirdi.


Tahran Berber ve Kuaförler Birliği üye tüm kuaförlere gönderdiği yazıda yasağa uymayanlar hakkında yasal takip başlatacağı uyarısında bulundu.

Peygamber'in torunu Hz. Hüseyin'in Muharrem ayında Kerbela'da şehit edilmesiyle ilgili her yıl geniş kapsamda ülkede yapılan anma törenleri son 1-2 yıldır başka boyutlar kazanması ülke yönetimince tepkiyle karşılandı.

Özellikle gençler arsında Hz. Hüseyin veya diğer din önderlerinin adı yahut figürünün saç tıraşı veya makyajla kafa yahut vücuda yansıtılması ülkede adeta bir moda haline geldi.

Bu tip saç tıraşı ve makyaj yapılmasının dine hakaret olduğunu savunan Erkek Berberler Birliği Başkanı Mustafa Guvahi, tüm üyelerin yasak konusunda bilgilendirildiğini, yasağa uymayanların dükkanların kapatılacağını söyledi.

Benzer bir uyarı kadın kuaförlere de gönderilirken ülkede "Muharrem'e özgü makyaj" adıyla reklam yayınlanmasının da yasaklandığı belirtildi.

YORUMLAR 6
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    El kaideci fitneciler her şeye sazan gibi atlayıp fitne çıkarıyorsunuz.Ne güzel,adamlar yanlış bir uygulamayı yasaklamışlar.Bir Ehli Sünnet Müslüman olarak ifrat ve tefriti önlemek için atılmış bütün önlemleri destekliyoruz.
    Cevapla
  • turabi 8 yıl önce Şikayet Et
    yunus denen mahluk. şiilerle uğraşacağına fitne sokup iftira atacağına israil aleyhinde çalış belki hidayet olasın
    Cevapla
  • bir iranli sii 8 yıl önce Şikayet Et
    siz boyle dusunursuzuz sii ler hakinda biz sizing icin canimizida veririz yeter ki turkiye ve iran arasinda nifag olmasin
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    raks var ya huseyn esliginde. bide ya huseyn eşliğinde bebekleri katletmeleri var. camiilerde Allahu ekber yazacaklariNa ya huseyn yazarmalarida var.
    Cevapla
  • bir iranli sii 8 yıl önce Şikayet Et
    allah askina biz ne zaman ya huseyn eslignde raks ettik ifftra atmak imana sigarmi bide iran da allah Akbar yazili cami den bol bisey yok biraz insaf ya cok yok sadece biraz!!!!!
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    get ya oykudan durub bir seylar sacmaliyorsan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti