Rusya'ya soğuk duş! Talepleri reddedildi

Lübnan, Rusya'nın askeri tatbikat dolayısıyla 'alternatif geçici hava rotası oluşturma' talebini reddetti.

Rusya'ya soğuk duş! Talepleri reddedildi
Rusya'ya soğuk duş! Talepleri reddedildi
GİRİŞ 20.11.2015 23:07 GÜNCELLEME 21.11.2015 05:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi Zayter, Rusya'nın Akdeniz'de yapacağı askeri tatbikat dolayısıyla alternatif geçici hava rotası oluşturma talebini reddettiklerini söyledi.

Zayter, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendi hava sahasını zaten kapattığı için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kendilerine alternatif bir rota sağlayamadığını, dolayısıyla Rusya'nın Lübnan'dan istediği hava sahasını üç günlüğüne kapatma talebini reddettiğini belirtti.

Öte yandan Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı, Rusya'dan "Beyrut'tan batıya doğru havalanan uçakların belirli noktalardan kaçınmaları" konusunda bir talep gelmediğini bildirdi.

Güvenlik kaynakları, Rusya donanmasından Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı yetkililerine gönderilen telgrafta, Rus donanmasının belirli koordinatlarda gece yarısından itibaren tatbikatlara başlayacağını bildirdiğini ve bunların Lübnan hava sahasını üç gün boyunca doğrudan etkileyeceğini belirtmişti.

Tatbikatın, havaalanındaki seferleri çift yönlü aksatacağı ve Lübnan hava trafiğinin "neredeyse tamamen" durmasına yol açacağı kaydedilmişti.

NNA'nın haberinde Lübnan'ın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile alternatif geçici hava rotası oluşturmak için müzakere yürüttüğü ancak anlaşma sağlansa bile çoğu havayolu şirketinin Lübnan'a seferlerini iptal edeceği bilgisi paylaşılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    istanbul bogazindan geciyorlar ama orda kimse durdurmuyor
    Cevapla
  • Ukab 8 yıl önce Şikayet Et
    Nerede Türkiye ve ABD
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    yanlıs adres turkıye ye sunsalardı teklıfı abd abımız ın kontrolunde bılgısı dahılınde olabılırdı
    Cevapla
  • Güngör 8 yıl önce Şikayet Et
    Fransada 132 kişi öldü gece yarisi Cumhurbaskanimiz cikip bassagligi diledi. Eyvallah. Bize Yakisanda budur. Amma ve lakin Bugün, burnumuzun dibinde Ruslar Türk kardeşlerimizi Bombaliyor bir gik cikaran yok. Kurban olayim Ey Cumhurreisim, Basbakanim, yada her kim konusmasi gerekiyorsa.. Gece yarisi ciksin, bir aciklama yapsin. Biz simdi rahat rahat uyuyup Karga gibi bakarsak yaziklar olsun bize.Ülkemizden atilan bombalari görebiliyoruz. Bombalayan islam Düsmani Ruslar, Esed ve iranlilar.Allah askina sunlara gününü gösterelim. Bu Yolda ölmeyelimde hangi yolda ölelim. Orada sehit olan bizim Türk kardeşlerimiz Türk.
    Cevapla
  • yanlış istek 8 yıl önce Şikayet Et
    o ölenler kürt yada filistinli olsa ses çıkarda yada fransız ingiliz felan.Müslüman türk olunca ses çıkmaz kardeş boşa kendini yorma. Hadi reisi cumhuru geçtim bak etrafına halktan ses varmı oda yok .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti