Samir Hafez: PYD Akdeniz’e ulaşacak!

Suriyeli Türkmen lider Samir Hafez, Bayırbucak’taki son durumu değerlendirdi.

Samir Hafez: PYD Akdeniz’e ulaşacak!
Samir Hafez: PYD Akdeniz’e ulaşacak!
GİRİŞ 15.01.2016 11:07 GÜNCELLEME 15.01.2016 11:13
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Samir Hafez, “ABD ve Rusya’nın desteğiyle PYD ile onun diğer yapılanması Demokratik Suriye Güçleri her gün bir mevzi kazanıyor. Bayırbucak’ta savaşan bir sinema salonunu bile doldurmayacak kadar mücahit kaldı. Elimizdeki birkaç yer de giderse, PYD Akdeniz’e ulaşacak” dedi.
 
MİHRAÇ URAL HESABI
 
Suriye’de çatışmalar Bayırbucak’ta yoğunlaşarak sürüyor. Esad güçleri, THKP-C’nin Reyhanlı’nın faili Mirhaç Ural’a bağlı teröristleri ile İran destekli milisler karadan, Rusya ise havadan Türkmenleri vuruyor. Samir Hafez, “Mücahit sayımız çok az. Yaralı çok. Zor şartlar altında çarpışıyoruz” derken son bilgileri şöyle verdi: “11 köy elimizden gitti. Esad, ‘O bölgelerden Türkmenleri gönderin yerine siz yerleşin’ dediği için Mihraç Ural canla başla saldırıyor. Kendisine Rusya’dan büyük destek var. Şimdi Türkiye’de de DAEŞ Sultanahmet’i bombalarken, PKK Diyarbakır Çınar’da çıldırmışçasına saldırıyor. Tüm hesaplar Suriye için.”
 
DERTLERİ CENEVRE
 
PYD’nin alanları dış güçlerin yardımıyla değil de bir kaybedip bir kazanarak alıyormuş gibi göründüğünü anlatan Hafez, “Niyetleri Rusya ile birlikte Cenevre görüşmelerine gitmek. ABD, Türkiye’yi kızdırmamak için hayır diyor. Fakat ilerleyen günlerde Salih Müslim bu görüşmelere girecektir. Aslında ABD de destekliyor, DAEŞ’e karşı savaştığını söylüyorlar. PYD’nin en nihai hedefi Akdeniz’e açılmak. Önce Azez’e girmeliler. Kürt Dağı’nı almalılar. Orada tek bir köy kaldı. Bayırbucak’ta da bir yamaç kaldı. Fakat bu uzun vadeli bir plan, Cenevre 3’e Akdeniz’e girmiş olarak gitmeyecekler” ifadelerini kullandı.
 
400 ŞEHİT VAR
 

Bayırbucak’ta Türkmenlerin 400 şehit verdiğini anlatan Samir Hafez, “Kürt dağı ile Türkmen dağı’ndaki Türkmen sayısı 700 ile 800 bin kişi idi. Şimdi 22 bin kişi kaldı. Bu bölgeye Türkiye maalesef bir şey yapamıyor. Ama PYD Fırat’ın Batı’sında Türkiye’nin kırmızıçizgi dediği yeri delmeyecek. ABD buna şimdilik müsaade etmiyor. PYD de aşağıdan dolaşıyor. Zaten Türk obüsleri geçen gün orada kim varsa vurdular. Bunun farkındalar. Yavaş yavaş Bayırbucak’ta ilerleyecekler. “ dedi.
 
SURİYE MUHALEFETİ: BARIŞ GÖRÜŞMELERİ HAYAL
 
Suriye’de 33 muhalif grup, 25 Ocak’ta Cenevre’de yapılması planlanan Suriye görüşmeleri öncesi yayımladıkları ortak bildirgede, ülkede “katliamlar” devam ederken dayatılacak herhangi bir çözümü reddettiklerini bildirdiler. Bildirgede “Suriye halkının bombardıman, aç bırakma, tehcir ve mezhebi soykırım gibi yaşadığı insanlık trajedisinin gölgesinde bazı dış güçler, muhalif gruplara siyasi taviz vermesi için baskı yapıyor.” ifadesine yer verildi. Bildirgede imzası olan Ceyşul İslam Siyasi Büro Başkanı Muhammed Bayraktar “Bu şartlarda silahı bırakmayacaklarını” ifade etti ve devrimin hedeflerini yıkabileceğini zanneden düşman yanılıyor dedi. Bayraktar, “Rejimin çözümde ciddi olduğuna inanmıyoruz. Rejimin ideolojisi suç işlemek, amacı ise öldürmek, evsiz ve aç bırakmaktır” diye konuştu. 
 

YORUMLAR 47
  • assolist 8 yıl önce Şikayet Et
    amerika orta doğuyu yönetiyor türkiye yapabileceği tek şey sınırını korumak elden başka bişey gelmez
    Cevapla
  • ertuğrulgazi 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bayırbucağı korumalı,
    Cevapla
  • BahçeŞehirli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin arkasında TÜRKİYE var
    Cevapla
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi PKK ve DAEŞ'le oyalarken suriyede Kürt koridorunu kurma peşindeler. Neye mal olursa olsun, bu girişim engellenmelidir. Türkiye kararlılığını ve gücünü dost düşman herekse göstermelidir.
    Cevapla
  • Vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ama nerdee
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    Pyd yi turk obuslerinin menziline sokabilseler muhakkak hepsini vururuz ic kisimda halep tarafi kuzeye dogru pyd yi dar alana hapsedin turkiyeye kordinatla hepsini imha edebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı