Açıklama geldi: Kara operasyonuna hazırız

Suudi Arabistan, Suriye'ye olası bir kara operasyonunun askeri detaylarının netleşmesi halinde operasyona katılmaya hazır olduğunu belirtti.

Açıklama geldi: Kara operasyonuna hazırız
Açıklama geldi: Kara operasyonuna hazırız
GİRİŞ 29.02.2016 22:20 GÜNCELLEME 01.03.2016 04:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Danışmanı Tuğgeneral Ahmed Assari Reuters'a telefonda yaptığı açıklamada, "(Kara operasyonu) İki hafta önce Brüksel'de koalisyonun savunma bakanları tarafından tartışıldı. Siyasi düzeyde tartışıldı ancak askeri detayları ele alınmadı. Askeri plan netleştiğinde, kaç askerin gideceği, nereye intikal edecekleri, orada ne yapacakları gibi detaylara askeri anlamda karar verildiğinde Suudi Arabistan da operasyonda yer alacak" dedi.   

ABD öncülüğündeki koalisyon son dönemde Irak ve Suriye'de mevcudiyetini artıran DAEŞ'in Suriye'deki varlığına karşı hava operasyonları düzenliyorAvrupa'daki bazı ülkelerin de yeraldığı koalisyon uçakları İncirlik hava üssünü de kullanıyor.   

Brüksel'de koalisyonda yer alan ülkelerin savunma bakanlarının DAEŞ'e karşı operasyonların nasıl arttırılabileceğini de görüştüğünü belirten Assari, "Koalisyon DAEŞ'e karşı Suriye'de gerçekleştirilecek hava operasyonların sayısını arttırmaya karar verdi... (Biz de) İncirlik'e intikalin bize Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadelede operasyonel anlamda daha çok ulaşılabilirlik sağlayacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda Cuma gününden beri uçaklarımız oradalar. 4 F16 uçağı mürettebatı ile birlikte İncirlik'te" dedi.   

İncirlik'e intikal eden uçakların henüz bir operasyona katılmadığını da belirten Assari, koalisyonun görev dağılımında İncirlik'teki unsurlara görev verilmesi halinde ise operasyona katılmaya hazır olduklarını da belirterek, "Ne görev verilirse bunu uygulamaya hazırız" dedi. 

''BİZ KATILIM KONUSUNDA İSTEKLİYİZ''

Assari Reuters'ın İncirlik üssünde bulunan uçak sayısının önümüzdeki dönemde arttırılıp arttırılmayacağına ilişkin bir sorusuna ise şöyle cevap verdi:  

"Burada esas konu (uçak) sayısı değil katılım. DAEŞ'e karşı koalisyonda 62 ülke yer alıyor. Komuta merkezi Amerikalıların kontrolünde ve katılımcılara görevleri onlar veriyor. Görev almamız halinde uygulamaya geçeriz. Az ya da çok sayıda uçak olması önemli değil. Biz katılım konusunda istekliyiz."  

YORUMLAR 10
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    tek yapılacak iş bu islam barış gücü suriyeye tez e4lden girmeli islam birliği kurup bm den çıkılmalı veya bir islam devleti 6. daimi üye olmalı
    Cevapla
  • heval 8 yıl önce Şikayet Et
    haçlı orduları sadece isim ve taktik değiştirmiş. bunu göremeyen yok sadece sesini çıkaramayan zavallılar var. orta doğu Anadolu hiç bu kadar haince saldırılara maruz kalmamıştı. ve bunu bir birimize kırdırarak yapıyorlar
    Cevapla
  • Coşkun 8 yıl önce Şikayet Et
    Amaçları savaşı bitirmek değilki bir kaç ülke kurup Türkiye'yi yerle bir etmek strateji oyunu gibi birsürü adamın olursa oyunu kazanırsın
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 8 yıl önce Şikayet Et
    F15 beklerken F16'mi gondermisler? Herkes biliyorki F16 Su25 karsisinda pek iyi degil, ayrica bizde ondan cok var. Hani F15 gondereceklerdi? Suudlara guven olmaz.
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    F 15 ler 10 gündür üsse geldi Ayrıca bizdede var sıkma canını
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan haçlılarının islam topraklarında ne işi var...islam birliği ismi altında bu sorunu müslümanlar çözmeli..suriye esadla masaya oturulmalı hatta gereken uyarılar yapılmalı aksi halde bu savaş bitirlmez...
    Cevapla
  • ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    vakti zamanında kendilerine hizmet edecek kişileri tahta gecirmediler mi. esat dediğin kişi v e sülalesi dinsiz ateistin teki...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi