PYD'den küstah açıklama: Eğer kabul edilmezse...

PYD öncülüğünde bir araya gelen ve Arap, Süryani ve Ezidi grupları da içeren kongre 'Kuzey Suriye Federasyonu'nun kuruluşunu ilan etti.

PYD'den küstah açıklama: Eğer kabul edilmezse...
PYD'den küstah açıklama: Eğer kabul edilmezse...
GİRİŞ 19.03.2016 01:45 GÜNCELLEME 19.03.2016 10:40
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

PYD yetkilisi Merab Şamoyev, yeni anayasada federal yapılara yer verilmemesi halinde bağımsızlık ilan edeceklerini söyledi.

Dün, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke bölgesinde, Rumeylan kentinde düzenlenen toplantıda, 'Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi' ilan edilmişti. Kürtlerin kontrolündeki üç kantonun da yeni kurulacak federal sistem içerisinde yer alacağı duyurulmuştu.

Reuters'ın haberine göre, taslak belgede demokratik öz yönetim ile yönetilen bölgelerin ekonomi, güvenlik ve savunma alanlarında kendi kararlarını almaları öngörülüyor. 

YORUMLAR 64
  • izzet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimse merak etmesin RTE ( BM ) yanı polise bildirdi bu terörist dedi eğer BM bu konu ile bisi yapmaz ise TC pdy pyd pkk hepsini kendisi vuracak sabırlı olun
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer biz türkiye olarak bu karışıkta bunları vurmazsak ilerde başımıza bela olacaklar kobaniye bir girelim ordan neler cıkacak neler.
    Cevapla
  • 5858 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefillere aciyorum Türkiye Cumhuriyeti nin olduğu yerde besleme pyd ülke kuracak güya gulunecek şey bunlar ne olursa olsun Hersey Türkiye yeye bağlı.
    Cevapla
  • NEDİM 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer kabul edilmezse .... ne haberde başlığa uygun yazı var mı?
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda Türkiye'ye muhtaç olacaksınız alçaklar. Güvendiğiniz Rusya, ABD sizi köle gibi kullanıp bir kenara atacak görüşürüz o zaman. O zaman da çok uzak değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...